IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota създаде ново шаси за компактни автомобили

Платформата GA-B позволява да се произвеждат модели с различни каросерии

Toyota създаде ново шаси за компактни автомобили

Toyota започна постепенна подготовка за дебюта на новото поколение на Yaris, което трябва да бъде показано догодина, като представи ново шаси за модела. Архитектурата, наречена GA-B, е производна на платформата TNGA, която лежи в основата на европейските версии Toyota - от Prius и Corolla до Camry и RAV4. Японската компания твърди, че целта й е "да подобри дизайна и експлоатационните характеристики на малките автомобили".

Toyota - ново шаси

Най-важното е, че платформата GA-B позволява променлива дължина на колесната база, ширина и височина, което предполага, че Toyota в крайна сметка ще разшири моделната си гама от малки автомобили. Твърди се, че дизайнерите имат "свободата да придават индивидуален облик на всеки нов модел" с новата платформа.

Toyota - ново шаси

Японският автомобилен производител твърди, че усъвършенстваните методи за дизайн дават на шасито GA-B "много твърда основа". То може да се адаптира към различни схеми на окачване, включително към торсионна греда или многоточково, като се намеква за факта, че по-скъпите модели, използващи шасито, ще се възползват от по-модерна настройка.

Toyota - ново шаси

Допълнителен акцент е поставен върху понижаване центъра на тежестта на автомобила, което, според Toyota, осигурява "по-привлекателна позиция за шофиране" с волан, който може да бъде монтиран до водача. Освен това колелата са в най-отдалечените ъгли на шасито, което позволява къси надвеси на каросерията и увеличава максимално вътрешното пространство.

Снимки: Toyota

0 от 500