IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Toyota RAV4 идва в Европа и като Suzuki

По-малката японска компания получава достъп и до модела Corolla

Новата Toyota RAV4 идва в Европа и като Suzuki

Споразумението за сътрудничество между японските компании Toyota и Suzuki беше подписано още през 2017 г. Най-после станаха известни и подробности за сделката между двата автомобилни производителя.

Досега се знаеше, че Toyota ще предостави на партньора си своите хибридни силови агрегати, а замяна на това ще получи от Suzuki новите двигатели с вътрешно горене, които компанията разработи наскоро. Освен това, двата производителя започват и активна "размяна" на отделни модели.

Например, съвсем скоро в Индия под марката Toyota ще бъде представен кросоувърът Maruti Vitara Brezza, а Suzuki ще пусне на местния пазар своя версия на най-продавания автомобил на планетата Toyota Corolla. Друг модел, включен в споразумението, е Toyota Glanza, която представлява преработен хечбек Suzuki Baleno.

Toyota

Сделката ще засегне и Европа, като се очаква през 2020 г. Suzuki да предолжи на пазарите на континента свои нови модели. В тяхната основа ще бъдат именно Toyota RAV4 и Corolla. Интересното е, че с тяхното производство ще се заеме Toyota.

Засега не е ясно какви ще бъдат разликите в екстериора и дали компаниите няма да заложат единствено на различни емблеми. В момемнта, Toyota Glanza може да бъде различена от Suzuki Baleno само по решетката на радиатора. Според договора, Suzuki ще доставя на Toyota своите нови малки мотори, предназначени за градски коли. Кои точно ще бъдат те, не е ясно, но се знае, че производството им ще се осъществява в завода на Toyota в Полша.

Снимки: Toyota

 

0 от 500