IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota спира работа заради дъждовете

Ограничението ще засегне и луксозната марка Lexus

Toyota спира работа заради дъждовете

Японският производител Toyota ще затвори временно два от заводите си, разположени в юго-западната префектура Фукуока, като причината за това са проливните дъждове в района, съобщиха от компанията.

Мерките ще засегнат предприятията в градовете Канда и Мията, където освен модели на Toyota се произвеждат и автомобили на луксозния бранд Lexus. Поточните линии в двата завода ще бъдат спрени днес по обяд, като паузата ще продължи да утре сутринта.

По-големият проблем в случая е за завода в Мията, където работят около 9000 души. Годишният обем на производство е около 350 000 автомобила. Предприятието в Канда е два пъти по-малко по мащаби.

До момента силните дъждове в юго-западна Япония са причинила смъртта на трима души, а над 810 000 човека са евакуирани на безопасни места. В префектурите Нагасаки, Сака и Фукуока е нарушен транспорта, тъй като цели улици са под вода.

Снимка: Lexus

 

0 от 500