IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

С помощта Toyota на бял свят се появи още един производител

Новата наионална марка на Малайзия все още няма официално име

С помощта Toyota на бял свят се появи още един производител

Правителството на Малайзия и японският производител Toyota се договориха за започване на производството на нова марка автомобили в страната. Колите ще се правят по лиценз на Toyota, която ще бъде и основният инвеститор в новия бранд.

Самата марка все още няма име, като тя е основана от местната компания DreamEDGE, предлагаща досега единствена цифрови и компютърни технологии. Според министъра на търговията и промишлеността на Малайзия - Даръл Лейкин, за да може новият местен бранд да се наложи на пазара, той ще използва помощта на Daihatsu Motor - компании, която е собственост на Toyota.

В основата на самата идея е премиерът на Малайзия - Махатхир Мохамед, който през 80-те години на миналия век помага на местните компании Proton Holdings и Perodua да сключат договори са сътрудничество с японските си колеги - съответно, Mitsubishi и Daihatsu.

Новият производител може и да няма име, но вече работи върху първия си модел. Това ще бъде седан с хибридно задвижване, с чийто дизайн се е заело ателието Pininfarina.

Снимка: CarMagzine

0 от 500