IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi e-tron прeмина през 10 държави за 24 часа

Електрическият кросоувър измина близо 1700 км със 7 зареждания (ВИДЕО)

Audi e-tron прeмина през 10 държави за 24 часа

Електрическият кросоувър Audi e-tron успя за 24 часа да преодолее разстоянието от 1695 км, като премина през територията на 10 различни държави.

За едно денонощие автомобилът премина през Словения, Австрия, Италия, Лихтенщайн, Швейцария, Франция, Германия, Люксембург и Белгия, за да завърши пътешествието си в Холандия. Благодарение на това, че всички локации бяха с разнообразен ландшафт, участниците в пробега успяха да тестват e-tron в различни условия.

Audi e-tron

Електрическият кросоувър преодоля хълмистите Алпи, където показа способностите на системата за рекуперация на енергията при спускане - при мощност 220 киловата и въртящ момент от 300 Нм автомобилът успешно преобразува енергията от спиране в електричество. А на стръмните участъци в Тирол се включва и системата за електрическо задвижване на четирите колела, която разпределя тягата между двете оси в зависимост от пътя.

В тези 24 часа влиза и времето за зареждане на кросоувъра. Благодарение на това, че литиево-йонната батерия може да се зарежда от станции с постоянен ток, пълненето на заряда до 80% отнема 30 минути. Така зацялото пътуване e-tron е трябвало за спира 7 пъти за зареждане. 

Първият електрически кросоувър на Audi беше показан през есента на 2018 г. Той се задвижва от електромотори със сумарна мощност 360 к.с., като в режим overboost те дават 408 к.с. Капацитетът на акумулаторната батерия е 95 кВт/ч.

Снимки и видео: Audi

0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    форумните мишки не ги бъркат 100, 1000 или 10 000 лв за гориво. Те бързат много и им е важно да карат по 1000, 2000, 5000 километра на ден, задължително без да почиват. ненормална работа.
  • #5
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Дизел power ( преди 4 години )
    С моето Ауди Q7 съм изминавал 1300км с едно зареждане, има 100л резервоар. Това да зареждаш на всеки 250км. ще е малко натоварващо, ако пътуваш по-големи разстояния. За кратки пътувания става.
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Николай ( преди 4 години )
    Добър опит за реклама, ама математиката показва че за да стигнеш да кажем от София до например Албена ще трябва да зареждаш по средата на пътя и като стигнеш... с нормална кола това става без да трябва да пълниш гориво
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    пена ( преди 4 години )
    "Германия до София или още по-добре до Истанбул, да ги видим тогава :-)" - От София до Истанбул вече е пълно със зарядни. Само в Сърбия е черна дупка....
  • #2
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Тъкмо четох ревюто му в Топ Гиър. Нищо особено. Най-нисък пробег сред тоя тип СУВ и никакво удоволствие от шофирането му.
  • #1
    3 rate up comment 2 rate down comment
    bg ( преди 4 години )
    така всеки може, що не пробваха да тръгнат от Германия до София или още по-добре до Истанбул, да ги видим тогава :-)Ако тръгна от Бг до Италия или Франциоя на ски например с тая кола ще ми трябва 3 дни и 2 нощувки, ако въобще успея да прескоча Сърбия