IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi опрости електрическия си кросоувър

Новата версия на e-tron ще предлага по-малък пробег, но и по-ниска цена

Audi опрости електрическия си кросоувър

Германският производител Audi продължава пътя по разширяване на гамата си електрически модели, като включи в нея нова версия на кросоувъра e-tron. Тя се отличава от тази, която в момента са продава в Европа, по по-малкия си пробег и съответно по-ниската цена.

Новата модификация се казва Audi e-tron 50 quattro, докато досегашният вариант е с индекс 55. Тя е оборудвана със 71-киловатова батерия вместо такава с капацитет 95 кВт/ч. Въпреки намаленото тегло, пробегът на кросоувъра е съкратен с повече от 25%. Ако e-tron 55 quattro изминава 400 км с едно зареждане, то новата версия предлага около 290 км по цикъла WLTP. Намалени са и възможностите на зарядното устройство - 120 кВт срещу 150 при по-мощния e-tron.

Audi e-tron 50 quattro

Промените са се отразили и на мощността на силовия агрегат. При e-tron 55 quattro двата електромотора развиват 404 к.с. и 664 Нм, докато новата базова модификация предлага 312 к.с. и 540 Нм. Естествено, от това страда и динамиката - ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 7 секунди, а максималната скорост е 190 км/ч. При по-мощния модел тези показатели са 5,7 секунди и 200 км/ч.

От Audi обявиха, че с новата си модификация компанията ще предложи всички предимства на електрическата мобилност в нов ценови сегмент, но така и не бе съобщено колко ще струва новият вариант. Производството на e-tron 50 quattro ще започне в края на годината, като тогава ще станат ясни не само цени, но и оборудването на модела. В Европа по-мощната версия стартира от 80 900 евро.


Още снимки - вижте в галерията.

Снимки: Audi

0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Who Cares ( преди 4 години )
    Trygva ot Sofiia i predi Kaspichan umira geroiski...
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Бай Оня ( преди 4 години )
    Вчера го видях в Германия с Швейцарски номера без странични огледала а с Камери!!!!ууууаааууууу бомба апарат
  • #1
    7 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Уникални постижения с 25% по-малка батерия и малко по-ниски мощност и тегло пробега е намален с малко повече от 25% съответно никакво намаление на разхода друго постижение е че пробега е по-малък от този на модел Х 60КВТ от 2015 с такава ефективност в страни със скъп ток като Германия харчи колкото дизел