IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi изтегля e-tron в САЩ поради риск от пожар

Дефектен уплътнител пропуска влага в отделението за батерията

Германският автомобилен производител Audi бе принуден да проведе сервизна кампания, която ще засегне около 1,6 хиляди електрически кросоувъра e-tron.

Audi e-tron

Както се посочва в официалното послание на компанията, 1644 бройки от модела Audi e-tron подлежат на изтегляне, като от тях само 540 са вече в ръцете на купувачите, останалите са докарани в страната, но още не са раздадени на купувачите. Причината за акцията е дефект в уплътнение, който може да причини навлизане на влага в отделението за батерията. В най-лошия случай това може да предизвика късо съединение и съответно пожар.

Audi e-tron

Най-вероятно проблемът е от системен характер, който не е бил разкрит по време на проведените краш тестове. Сервизната акция засяга продадени автомобили в САЩ и други страни по света. Засега няма съобщения за инциденти, свързани с открития дефект. От Audi заявиха, че в световен мащаб има пет случая, в които поради проблем с влагата се включва лампичката за повреда в батерията.

Audi e-tron

От началото на август всички собственици, които вече имат Audi e-tron в наличност, ще бъдат уведомени за необходимостта да докарат кросоувъра в най-близкия сервизен център на марката. В същото време доставките на предварително поръчаните коли и получаването на нови заявки ще продължат както обикновено.

Снимки: Audi

0 от 500
  • #7
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    ВАГ поне имат някакви ел. автомобили на пазара, ами Тойота ?
  • #6
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Рамбо ( преди 4 години )
    Хаха не знам с какво това аЛди е по-добро от който и да е модел на тесла при положение че има по-малък пробег от 6 годишен model S и още на първите 1000 продадени бройки е в сервизите. Ама те ВАГ толкова си могат....
  • #5
    5 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Викал съм и ще викам! Още за Мерцедес ЕКюЦ съм го казал, важи и за Е-трон - същата ел, ***! Но ако си достатъчно глупав да си вземеш ел трошляк са по-добри от *** на илончо
  • #4
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Пилот ( преди 4 години )
    Тинтири ти не викаше ли срещу ел колите като цяло или май си поредното простовато германофилче.
  • #3
    15 rate up comment 5 rate down comment
    nev ( преди 4 години )
    Само не разбирам каква точно аналогия правиш за да сравняваш Тесла с милиони продадени ел.автомобили и Ауди, с измукания от пръстите Е-***, дето го пускат през последните 15 години, и на края го изтеглят още при първите мижави прдажби заради дефект?
  • #2
    5 rate up comment 16 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 4 години )
    И точно това е разликата между истинските автомобилни производители и друсаното африканче! ОТГОВОРНОТО ПОВЕДЕНИЕ! Неговите кочини доказано се палят, но няма изтеглена и една бройка - няма и да има щото за него е важна кинтата и сектантите!
  • #1
    13 rate up comment 1 rate down comment
    bg ( преди 4 години )
    ейй добре че не си купих :-)