IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi e-tron получи 6 по милост на краш тестовете (ВИДЕО)

Toyota RAV4 също взе пет звезди, макар въздушните й възглавници да не се отвориха напълно

Audi e-tron получи 6 по милост на краш тестовете (ВИДЕО)

Euro NCAP отново подложи няколко нови модела на краш тестове за безопасност, здравина и защита на пътниците. Всичките седем проверени автомобила получиха максималната оценка от 5 звезди. При по-подробен преглед обаче се оказа, че при електрическия кросоувър Audi e-tron quattro нещата не са толкова добри.

Освен този модел бяха тествани още Toyota RAV4, Toyota Corolla, Lexus UX, Mazda 3, Renault Clio и компактния кросоувър VW T-Cross. Последният, при челен удар в деформируема бариера със скорост от 64 км/ч, демонстрира повишен риск от нараняване за водача и детето. По работата на системата за аварийно автоматично спиране също останаха въпросителни.

Електронните системи на Renault Clio, Mazda 3 и Toyota RAV4 също не бяха на ниво. Освен това японският кросоувър не успя напълно да отвори страничните въздушни възглавници тип "завеси" при удара, което обаче не навреди на "здравето" на манекените.

Минус в тестовете отчете и електрическият кросоувър Audi e-tron quattro. При страничен удар в стълб със скорост от 32 км/ч автомобилът показа сериозно увреждане на гърдите на шофьора. Въпреки това, както беше споменато по-рано, всички участници в новите тестове получиха максимума от 5 звезди.

0 от 500
  • #7
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Дошо ( преди 4 години )
    Че аз от кога казвам, че по-загубени от фенчетата на двете полудържавни перачници рено и СОЦваген няма!
  • #6
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Значипод 10% карат на ламаринена Пич-ка, а нормалните хора са на кожена. Ренде-феновете наистина са за оплакване. Ама, като са си де-би-ли, кво да го праим. Обаче ВАг-де-би-л-че-тата са най-големите де-би-ли на галактика. От тях по-големи няма. Форумното ВАГ-и-налче го потвърждава всеки ден! По-голяма де-би-л от него НЯМА!!! Даже с психичните си отклонения си ходи и не му дреме. евала на де-би-ла! Няма втори, като него!
  • #5
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 4 години )
    за увредените от ползване на рено то е супер! За останалите е пълен ***! Съотношението между първите и вторите е 10/90 и продължава да намалява. Факт!
  • #4
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Кое му е супер на рендето? Пич-ката на капака ли? Предпочитам истинска, а ти си карай с тая ламаринената на капака!
  • #3
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Факт! ( преди 4 години )
    Супер е Реното кво.
  • #2
    6 rate up comment 0 rate down comment
    нема начин ... ( преди 4 години )
    none-то да е гледало "нещо" и да не даде той лично 6 звезди на ...рено! ми нали работи в рено.бъгъ! ))))))
  • #1
    2 rate up comment 2 rate down comment
    none ( преди 4 години )
    Гледах резултатите от тестовете на всички автомобили описани в статията. Рено Клио се справи най-добре от всички със защитата на пътниците, нищо че е най-евтиният модел от тестваните, но от Рено трябва да поработят още върху системата за защита на пешеходците (въпреки че е по-добра от тази на Тойота ;)). Мазда демонстрира най-добрата система за защита на пешеходци и велосипедисти от тестваните. На ФВ-ните им падат части от салона върху пасажерите - без коментар ....