IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Четири големи автоконцерна вбесиха Тръмп

Президентът на САЩ е недоволен, че Ford, Volkswagen, BMW и Honda поддържат по-високи екологични стандарти

Четири големи автоконцерна вбесиха Тръмп

Четири от водещите автомобилни концерни в света бяха подложени на критики от президента на САЩ Доналд Тръмп. Той е недоволен от споразумението между  Ford, Volkswagen, BMW и Honda и властите на щата Калифорния, което предвижда производителите да спазват нормите на вредни емисии, приети от администрацията на предишния държавен глава Барак Обама.

Проблемът в случая е, че останалите щати следват примера на Калифорния и това ще попречи на администрацията на Тръмп да приеме нови федерални правила за екология. При тях стандартите са по-ниски, съобщава The New York Times.

Изданието посочва, че сделката на Ford, Volkswagen, BMW и Honda до такава степен е разгневила Тръмп, ч той е привикал в Белия дом представители на други големи концерни - General Motors, Fiat Chrysler и Toyota, за да се опита да ги накара, да се придържат към плановете на негова администрация.

Не е тайна, че Тръмп иска да отмени екологичните норми от времето на Обама, като настоява, че те правят автомобилите по-скъпи. В резултат на това, производителите започват да икономисват от безопасността, а потребителите си купуват предимно коли втора ръка или продължават да си карат старите машини.

Тръмп коментира случващото се и в Twitter: "Хенри Форд и Афред Стоун - основатели на Ford Motor Company и General Motors, биха се преобърнали в гроба, ако видят слабостите на днешните ръководите на автомобилни компании, които искат да продадат на хората автомобил, който не е безопасен и добър, но пък струва 3000 долара повече".

0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 4 години )
    Крайно време е този човек да му изтича мандата и никога повече да не се качва на власт, докато не е объркал съвсем света! Защото както са тръгнали нещата, скоро ще ескалира напрежението!
  • #4
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Чакайте малко сега. ФВ бяха лоши защото лъгаха и не спазваха точно тия норми на Обама, Сега са лоши, защото ги спазват. Че се наговорили и с още 3 фирми и те да ги спазват. Това е безобразие! Моркова не харесва това.
  • #3
    13 rate up comment 2 rate down comment
    carpe_diem ( преди 4 години )
    И как точно правят компромис с безопасността? Новите коли никога не са били по-безопасни и няма как да станат по-опасни, ми се струва. Нали си има стандарти, правят им официални краш-тестове и дотолкова се е вманиачил този сектор, че чак почват краштестове и на кемпери да правят (което ми харесва - сигурността винаги трябва да е на първо място).Единствено биха станали по-опасни, ако разрешат напълно автономни коли по-рано, отколкото му е дошло времето...
  • #2
    17 rate up comment 4 rate down comment
    евалата реднек ( преди 4 години )
    Когато цял живот се храниш в МакДоналдс с говеждо ,с хормони има неизбежни последствия - като това да си неадекватен и с мания за величие.Все се чудих как Америка ще катастрофира и вече знам - чрез управлението си.
  • #1
    25 rate up comment 5 rate down comment
    А такаа!! ( преди 4 години )
    А бе аланкоолу нали уж VW ти бодеше дирника, че не бил достатъчно екологичен!? А ся кво - останалите хамерикански кашони не достигали стандартите и почва поредния лов на вещици!!Хамериканка му работа!