IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW, BMW, Honda и Ford се съюзиха напук на Тръмп

Четирите компании доброволно ще спазват калифорнийските стандарти за емисиите, а не федералните

VW, BMW, Honda и Ford се съюзиха напук на Тръмп

Четири водещи автомобилни компании сключиха доброволно споразумение с щата Калифорния за спазване нивата на вредни емисии, наложени от администрацията на Барак Обама. Така те пренебрегнаха решението на Доналд Тръмп да отмени изискванията на федерално ниво.

Споразумението е между щата Калифорния и Volkswagen, Ford, BMW и Honda. Калифорния, освен че е щатът с най-многобройно население, държи и около 12% от продажбите на нови автомобили в САЩ. "За нас е приоритет да гарантираме, че автомобилите на Америка са ефикасни, безопасни и достъпни", заявиха четирите компании в общо изявление. Те доброволно ще съблюдават екологичните изисквания на щатско ниво, макар те да са доста по-строги от наложените от Тръмп на национално.

От подчинената на Белия дом агенция за околната среда (EPA) реагираха остро на споразумението и го окачествиха като "PR хватка", която с нищо не допълва националните стандарти за чистота на въздуха.

 

0 от 500