IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota ще възражда MR2 с помощта на Porsche

В гамата на японците може да се появи втори модел с немски произход

Toyota ще възражда MR2 с помощта на Porsche

Представители на Toyota от доста време говорят за планове за възраждането на роудстъра със средно разположение на мотора MR2. Сега главният инженер на проекта Тецу Тада заяви, че компанията му може да осъществи тази идея с помощта на Porsche.

Всъщност, изявлението на Тада пред изданието AutoIndustriya не е официално, тоест не е потвърдено нито от Toyota, нито от Porsche. Той просто трябваше да отговори на въпроса "С кой производител би си сътрудничела Toyota за направата на автомобила?" Съответно, инженерът беше категоричен, че Porsche е най-подходящият партньор за направата на нова MR2.

Toyota MR2

Подобно изявление би трябвало да звучи като шега от устата на представител на японската марка, но в последно време Toyota все повече залага на съвместния разработки с доскорошни конкуренти. На свой ред, Porsche е една от компаниите с най-голям опит при направата на модели със средно разположение на мотора. 

Последната подобна разработка на Toyota беше новата Supra, която японците направиха съвместно с BMW. Автомобилът получи доста критики от феновете, които не са доволни, че компанията се отказа от любимия на мнозина мотор 2JZ в полза на двигателя от BMW Z4.

В гамата на Toyota има още един спортен модел, създаден с помощта на друг производител. Това е GT86, който смени на пазара Celica, но беше направен в партньорство с компанията Subaru.

Снимки: Toyota

0 от 500
  • #3
    10 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Когато счетоводителите вземат превес над инженерите се получава така. Гледа се само печалбата и нищо повече. Все повече ще сме свидетели на подобни абсурди. Това със Супата и карантиите на баварците беше пълна излагация. Това да го прави най-голямата и скъпа автомобилна марка в света, значи, че счетоводителите ръководят. Жалко! Колкото до това с Порше се съмнявам и то много да стане. Абсурд просто, освен ако ВАГ са я закъсали много и им трябват пари.А и моторите на Порше не са като едно време
  • #2
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    И за Мазда Селика се споменаваше когато Мазда обявиха че ще правят 6 цил Skyactiv X и задно предаване
  • #1
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    А бе нямаме новина ама имаме статия защото някой го чул какво си говори в тоалетната. Иначе Тойота за какво се борят да правят спортни коли, като реално са друга кола с техни ламарини. Имат гръмки имена с история от вече не толкова близкото минало и сега искат да захлебят от това. След Бмв Супра и Субару ГТ86 искат и Тойота МХ5 да правят. Сега и Порше МР2