IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz представи първия в света премиум ван на ток

Моделът EQV влиза в семейството EV като електрическа алтернатива на V-Class

Mercedes-Benz представи първия в света премиум ван на ток

Честно казано, Mercedes-Benz EQV не е напълно нов модел, тъй като беше представен от германската компания още на автосалона в Женева през март. Сега немците показаха и серийната му версия, която практически не се отличава от концептуалния прототип.

Ванът е оборудван с електромотор, развиващ 204 к.с. и 362 Нм въртящ момент. Според изчисленията на Mercedes-Benz, това е достатъчно да се превозват 6, 7 или 8 човека, в зависимост от конфигурацията. На пазара излизат две версии - с дължина 5140 и 5370 мм, като разстоянието между двете оси е съответно 3200 и 3430 мм. Максималният обем на товарната част е еднакъв и при двата варианта - 1030 литра.

Mercedes-Benz EQV

 Заявената максимална скорост на EQV е 160 км/ч, но динамичните характеристики засега не се съобщават. Литиево-йонната батерия е с капацитет 90 кВт/ч, като е вградена в пода и осигурява пробег с едно зареждане от 405 км. Зарядното 11-киловатово устройство на борда позволява зареждане от битовата мрежа, не се съобщава колко време отнема това. При използване на терминал с постоянен ток с мощност 110 кВт батерията се пълни от 10% до 80% за 45 минути.

В оборудването на електрическия миниван влизат мултимедиен комплекс  MBUX с няколко специални функции (например, показване на състоянието на батерията и на най-близките зарядни станции), система за рекуперация на енергията с възможност за настройване на интензитета, функция ECO Assistant, помагаща за пестенето на енергия при движение, както и специален интериор, показващ принадлежността на EQV към електрическото семейство Mercedes-Benz.


Вижте още снимки в галерията

"Зеленият миниван" ще се появи пред публика на автосалона във Франкфурт през септември, като дотогава трябва да станат ясни и цените му.

Снимки: Mercedes-Benz

 

0 от 500
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    .. ( преди 4 години )
    Всичко му много хубаво нма този бенц, а *** таблета...Толкова ли не можаха да се понапънат дизайнерите и да му измислят по-прилично място в таблото?Всичките бенцове в последните години са така. Ръгат там един таблет... да има, нищо, че седи като залепен с дъвка.
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Елон Мъск е много ***, ако беше пуснал една малка сапунерка за Европа и Китай, с този софтуер и технологии които има щеше да е вече номеро уно.
  • #1
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    това може да се окаже интересна ниша. ако не друго - лидера Тесла няма модел в тази ниша. но куплунга за зареждане са го сложили на много тъпо място, да им се чуди човек на акъла