IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическият седан на Mercedes излиза през 2022 г.

Моделът EQE ще развива 400 к.с. и ще изминава до 600 км.

Електрическият седан на Mercedes излиза през 2022 г.

Компанията Mercedes-Benz сериозно разглежда възможността за разширяване на гамата си от електрически модели. Шестото попълнение в нея ще бъде седанът EQE, който ще се появи на пазара през 2022 г., съобщава Motor1, като се позовава на вече бившия шеф на Daimler и Mercedes - Дитер Цетше.

Според информациите до момента, разработката на модела е в разгара си, като той е готвен за конкурент на Tesla Model S. Електрическият седан вече е получил патент за Китай, като са известни и някои от неговите технически характеристики.

В гамата на марката EQE ще се настани на едно стъпало под EQS, като ще бъде изграден на базата на новата платформа MEA, предназначена изцяло за електромобили. Засега няма детайли за капацитета на батериите, но се очаква с едно зареждане електрическият седан да изминава около 600 км. 

Задвижването на машината ще става с два електромотора - по един на всяка ос, което означава и наличието на система 4х4. Освен това, бъдещият електрически модел на Mercedes ще получи адаптивно окачване, при което пътният просвет ще може да се променя.

Mercedes EQE е един от 10-те изцяло електрически автомобила на немската марка, които трябва да се появят до 2025 г. За електрификация на гамата си компанията от Щутгарт ще инвестира 10 млрд. евро.

Снимка: Mercedes-Benz

 

0 от 500