IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Още една жертва на екологията - Mercedes се отказа от AMG SL 63

Производството на спортния модел приключва в края на май

Още една жертва на екологията - Mercedes се отказа от AMG SL 63

Компанията AMG спира производството на модела Mercedes-AMG SL 63 в края на май, съобщават медиите в Германия. Вероятната причина за отказа от модела са трудностите, които имат инженерите на марката, за да приспособят 5,5-литровия V8 двигател с две турбини към новите, по-строги изисквания за екология в Европа.

Специално за Стария континент Mercedes-Benz намали мощността на мотора с 13 к.с., за да може той да отговаря на новите стандарти, но този подход няма как да бъде използван непрекъснато. За компанията е далеч по-лесно да се откаже от спортната кола, която вече не се предлага на официалния сайт на производителя.

Спирането на версията SL 63 последва отказа от SL 65, който е оборудван с V12 мотор. Тази модификация бе спряна още през миналата година, като тогава шефът на AMG - Тобиас Мьоерс, заяви, че пазарът на V12 двигатели се е променил драстично и те ще се предлагат единствено за моделите от гамата на Maybach. 

Впрочем, Mercedes вече работи над ново поколение на SL-Class, което ще получи обща платформа с новото поколение на AMG GT. Този модел ще получи мек свалящ се покрив, хибриден силов агрегат и система за задвижване на четирите колела. Дизайнът ще бъде в стила на оригиналния 300 SL.

Снимка: Mercedes-Benz

0 от 500