IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Всички модели на Mercedes-AMG получават електрическа турбина

Технологията е разработена с помощта на инженерите на тима от Формула 1

Всички модели на Mercedes-AMG получават електрическа турбина

Всички бъдещи модели на Mercedes-AMG ще получат електрически турбини. Това заяви пред Carscoops президентът на компанията Тобиас Мьоерс.

Германският производител на спортни коли вече използва технологията за принудителна електрическа индукция на сегашните модели AMG 53, при които електрическият компресор помага на стандартната турбина да избягване на турбо-дупката при ниски обороти.

Mercedes-AMG One

Мьоерс не пожела да разкрие подробности за новите електрически компресори, но все пак уточни, че те не само ще отстраняват турбо-дупката, но и ще произвеждат енергия, която ще се връща в системата, където ще бъде съхранявана за по-късно използване при нужда.

Според информациите, суперколата AMG One ще бъде първият сериен автомобил с бензинов двигател, който ще използва новата технологи. Тя е разработена с помощта на отбора на AMG във Формула 1, където от доста време използва хибридни турбо мотори. След това технологията ще започне постепенно да се внедрява и на останалите модели на Mercedes-AMG.

Снимки: Mercedes-AMG

0 от 500