IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-AMG се отказва от задното предаване

Всички модели на компанията ще имат 4х4 задвижване

Mercedes-AMG се отказва от задното предаване

Всички бъдещи модели на Mercedes, подготвени от спортното подразделение AMG, ще бъдат със задвижване на четирите колела. Това заяви шефът на компанията Тобиас Мьоерс с интервю за Autocar.

Причината за това решение е желанието на клиентите. В AMG не виждат смисъл да влагат пари в разработката на модели със задно предаване, тъй като почти всички купувачи си поръчват автомобили със задвижване 4х4.

"Във времето, когато AMG E-Class беше със задно, а задвижването на двете оси се предлагаше като опция, над 90% от клиентите си го поръчваха. В новия E 63 имате на разположение дрифт-режим, които ви дава както задно предаване, така и 4х4", обясни шефът на Mercedes-AMG GmbH. 

Новата политика ще засегне не само моделите от гамата на Mercedes, които подразделението получава за доработка, но и тези, които само разработва - като следващото покоение на семейството Mercedes-AMG GT.

Мьоерс потвърди и отказа от V12 двигателя. Последният автомобил на AMG с такъв мотор е S 65 Final Edition. Все пак агрегатът може да бъде запазен за известно време за луксозните модели от бранда Mercedes-Maybach. Що се касае до AMG, там предвиждат отказ дори от V8 мотора, включително при модела C 63.

Снимка: Mercedes-AMG

0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Клиентите са хора с пари,които търсят някакъв имидж и заради това им предлагат претоварени с *** екстри "спортни" коли по 2 тона пълни с ненужни екрани и циганийки. Автоентусиастите с пари ,които биха оценили наред с качествения интериор и доброто управление ниското тегло ,мощния мотор ,явно са незначителен процент от клиентите.
  • #4
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Магарцедес :D
  • #3
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Друг анонимен ( преди 4 години )
    Еми то клиентелата напоследък са сериозни хора с пари! А не разни пубери, дето баща им купил на старо некое задно бенве Е36 и те думкат кофите за *** по завоите - на ръчка ъв коурс!!
  • #2
    5 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Еми то като клиентелата напоследък са лигльовци с пари, които дори не разбират шофирането и автомобилизма и желаят просто да натискат *** и колата сама да кара, така ще е. Ще страдат ентусиастите.
  • #1
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Браво AMG! ( преди 4 години )
    А дано и краварите да открият топлата вода - 4Х4 и спортен автомат при мощности над 400к.с.!