IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes подтвърди излизането на нов AMG SL

Топ-версията на роудстъра ще получи двигател с 600 коня

Mercedes подтвърди излизането на нов AMG SL

През последните години роудстърът Mercedes SL позагуби част от своя блясък, но все пак моделът го очаква далеч по-добра съдба, отколкото тази на версията SLC, която ще бъде спряна от производство.

В интервю за Autocar генералният директор на Mercedes-AMG - Тобиас Мьоерс, потвърди, че компанията му е получила нареждане от ръководството на концерна Daimler за разработката на ново поколение на роудстъра. То ще използва голяма част от компонентите на втората генерация на модела GT.

Според Мьоерс, бъдещият Mercedes SL ще стане "много по-спортен" от своя предшественик, но като цяло няма да бъде "чист спортен автомобил". На AMG е наредено да увеличи производителността на модела, без обаче това да се отрази на неговия комфорт. 

Серийната версия на новия SL ще се появи на пазара през 2021 г. Тя ще бъде изграден на новата модулна платформа Modular Sports Architecture, която беше използвана и при новия GT. Вместо твърд свалящ се покрив ще бъде използван таван от мека тъкан.

Вариантите за двигатели засега не са потвърдени, но се очаква роудстърът да получи 3,0-литров турбомотор с 6 цилиндъра в две версии на мощност - 365 и 430 к.с. Агрегатът ще разчита на специална система EQ Boost, която осигурява допълнителни 22 к.с. при ускорение за кратък период.

За да може да се бори с кабриолета Porsche 911 бъдещият SL ще получи система за задвижване на четирите колела, а топ-версията на модела ще разчита на 4,0-литров V8 с две турбини, развиващ 600 к.с.

Снимка: Mercedes-Benz

 

0 от 500
  • #7
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Мм333 ( преди 5 години )
    Мерцедес така и не се научиха да правят стопове.Правят хубави коли и накрая изшият стопове като на "банипатка"
  • #6
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 5 години )
    е установено, че едно вредните въздействия от употребата на рено е постоянното бучене, тракане, тропане и други паразитни шумове от евтиното пластмасово табло и избушената малолитражка под предния капак! Изложените на подобно въздействие като самозащита заживяват в свой, измислен свят - видно от коментиращия по-долу Факт!
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    То така се ходи до Силистра за 2 часа,палиш и тръгваш!!!После палиш... и се прибираш вечерта!!!Това 800 километра за нищо ги нямате?!
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Йордан ( преди 5 години )
    Съгласен съм, че ел. Моторите са бъдещето. Само, че тесла има 1 недостатък... Пробега. Да речем, ти си бизнесмен. Купил си си тесла. Отиваш на работа с нея...Шефа ти звъни преди обяд.... До 2 часа трябва да си в Силистра... Палиш теслата... Стигаш да там... Вършиш си работата до 5... Обаче, поглеждаш, че ти остават 50 километра пробег!?!?!?... До София са 400?!?!.. Ко правим? Трябва да имаш втора кола ли? Дори и да я заредиш... С пуснат климатик и фарове, до София неможеш се пребра...
  • #3
    0 rate up comment 7 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Да бе страхотен конфорт и удоволствие да ти бучи тоя кошер отпред единственобда ти трови нервната система не знам за какво става друго!
  • #2
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Факт !!!! ( преди 5 години )
    И какво като набира по-бавно! Ти всеки ден гонки ли правиш? Защото удовослтвието и комфорта, които ще изпиташ в мерцедеса, ще са в пъти по-приятни, от тези в теслата.
  • #1
    2 rate up comment 9 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    И пак набира по-бавно от една Тесла.Двг е пълен шит не става за нищо!