IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте Mercedes EQS на тестове

Електрическият еквивалент на S-класата трупа километри

Вижте Mercedes EQS на тестове

Mercedes се готви да влезе с пълна сила в битката при луксозните електромобили, където властва Tesla Model S, но претендентите ще стават все повече – Porsche Taycan и следващото поколение на Jaguar XJ са отлични примери за това.

Козът на Mercedes ще е EQS, като най-общо казано електромобилът трябва да е еквивалентът на конвенционалната S-класа и ще допълни EQ гамата на марката, част от която ще са SUV моделът от средния клас EQC и семейният хечбек EQA.

Главният инженер на подмарката EQ Михаел Келц вече обяви, че до средата на следващото десетилетие тя ще предлага 10 електрически модела.
EQS ще е първият модел под шапката на EQ, който ще бъде изграден на платформата на Mercedes, създадена специално за електромобили – MEA (Modular Electric Architecture).

Mercedes EQS

Според непотвърдена информация EQS ще е с размерите на сегашния CLS, колесната му база ще е почти 3 места, а дизайнът – доста по-спортен и динамичен в сравнение с този на S-класата.

Очаква се, че задвижването на EQS ще е поверено на два електромотора – по един на всеки мост, като такова решение се използва и при EQC, където сумарната им мощност е над 400 конски сили. При EQS мощността ще е много по-впечатляваща. Предполага се, че капацитетът на батерията ще е 90 киловатчаса, което ще гарантира пробег между 400 и 500 километра с едно зареждане.
Снимки: Autocar

0 от 500