IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо Slayer се размина с участие в NASCAR

Рекламата на Reign in Blood притесни другите спонсори

Защо Slayer се размина с участие в NASCAR

Американската траш-метъл банда Slayer не успя да участва в една от класиките в NASCAR – състезанието в Бристъл, Тенеси, този уикенд, след като рекламите на групата бяха отхвърлени.

В момента Slayer са на световно турне и мениджмънта на групата се беше договорил с Rick Ware Racing за спонсорство на автомобила с №54, каран от ветерана Джей Джей Йели. В последния момент обаче сделката пропадна заради „реакцията от страна на дългогодишните партньори” на тима, обясниха от групата.

Метъл ветераните демонстрираха миналата седмица страхотен ентусиазъм относно появата им в най-популярния американски автомобилен шампионат, като организираха анкета сред феновете си кои заглавия на песни биха искали да видят изписани на борда на колата на Йели. Пилотът от своя страна пък попита феновете си в Twitter кои песни на групата биха му препоръчали. Появиха се и различни варианти на оцветяването на колата му 500-те обиколки в Бристъл. В крайния вариант на колата трябваше да присъстват основно два надписа: Slayer и звукозаписната им компания Nuclear Blast.

Освен това, Йели организира и гласуване сред феновете с коя песен на Slayer да бъде представен при презентацията на пилотите на пистата преди началото на състезанието. Гласуването показа, че феновете искат да чуят песен от скандалния албум от 1986 Reign in Blood, който започва с култовата Angel of Death, заради която шефовете на звукозаписната компания Columbia навремето отказаха да издадат албума.

В последните години Йели е далеч от челото на колоната в NASCAR, като състезанието в Бристъл потвърди тази тенденция – той стартира 36-и, завърши 28-и, на 15 обиколки от победителя.

А желанието на Slayer да се появят в NASCAR може да бъде обяснено с това, че през юли по колата на друг пилот от шампионата – Тайлър Редик, се появи талисманът на Megadeth - Вик Ратълхед, като част от спонсорския пакет на интернет метъл-радиото Gimme Radio. Редик стартира с рекламите на Gimme Radio в състезанието от втория ешелон на NASCAR – сериите Xfinity на 20 юли в Ню Хемпшир. Редик е начело в класирането в Xfinity, а в Ню Хемпшир завърши 4-и. Във видеото може да видите как изглежда колата на Редик за старта в Ню Хемпшир.
 

Илюстрация: Джонас Роговски

0 от 500
  • #1
    3 rate up comment 0 rate down comment
    carpe_diem ( преди 4 години )
    Ааааахахахахаха, коя година сме, леле, леле?!От ония дни си послушах компилацийка от любими песни на Megadeth, и си ги слушам и без реклами по колите на НАСКАР.\m/ \m/ \m/ \m/ \m/ А за Слейър - еми лош късмет... Ама няма да им се стопят феновете и на тях със сигурност. Те през България минаха наскоро - можеше да се отбележи в статията.