IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Британци разказаха какъв ще е новият Nissan Juke

Кросоувърът ще получи 1,0-литров мотор от Micra и дизайн в стила на концепта GT-R 2020

Британци разказаха какъв ще е новият Nissan Juke

Екип на британското издание Autocar имаше възможност да бъде първият представител на медиите, който тества новото поколение на Nissan Juke. Това стана две седмици преди световната премиера на модела, като колегите разриха подробности за автомобила.

Тестовият прототип е бил в камуфлаж, но от компанията разкриват, че дизайнът му е вдъхновен от концептуалните модели  GT-R 2020 Vision Gran Turismo и  Gripz. Все пак, от Nissan са категорични, че въпреки промените моделът ще бъде лесно разпознаваем като Juke.

Nissan Juke

Под капака на автомобила, който са тествали от Autocar, е поставен 1,0-литровия мотор на Nissan Micra, развиващ мощност от 115 к.с. Към момента това е единственият официално потвърден силов агрегат, като той работи в комбинация със 7-степенна скоростна кутия с два съединителя. 

Вариаторна трансмисия за кросоувъра няма да се предлага. Очаква се, новият Juke да бъде достъпен с още 3 двигателя -  1,3-литровият бензинов мотор, разработен съвместно с Daimler, 1,5-литров дизел, като и 1,6-литров бензинов с турбо, развиваш около 200 к.с.

Nissan Juke

Засега не е ясно дали ще има хибридна версия, като от Nissan не потвърдиха, че се работи над нея, но и не отрекоха подобна възможност. Отчитайки, че от Renault официално обявиха излизане на Captur PHEV, който ще е сред конкурентите на Juke, то би следвало японците също да предложат аналогична модификация.

Промените в интериора са значителни, като още в базовото ниво на оборудване моделът получава мултимедия със сензорен екран и качествени материали. Топ-версията ще е достъпна с 3 пакета за персонализация, които включват елементи от алкантара.

Nissan Juke

Кросоувърът ще може да се свързва с приложението Nissan Connected Services. То позволява да се следи автомобила и неговата скорост, а също така с негова помощ ще се отварят и затварят вратите от разстояние. Ако приложението се синхронизира с Google Home, ще може да изпълнява до 35 команди.

За първи път Juke ще получи възможност за регулиране на волана надолу и нагоре. Благодарение на увеличеното междуосие в салона ще могат спокойно да се наместят четирима възрастни. Обемът на багажника е увеличен от 354 на 422 литра.

Снимки: Autocar

0 от 500