IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Моделите с най-много глоби за превишена скорост

Лидери са Subaru WRX и Scion FR-S, показва проучване в САЩ

Моделите с най-много глоби за превишена скорост

Американската компания Insurify, която сравнява застраховките на пазара в САЩ, направи проучване собствениците на кои модели най-често получават глоби за превишена скорост. Компанията посочва, че собствениците на много марки са били глобявани, но много скъпи и мощни модели не са в челото на негативната класация.

Като част от проучването Insurify обработи 1.6 милиона заявления, които американците подават за изчисляване цената на автомобилната застраховка. В заявленията освен информация за самата кола, трябва да се посочи и какви глоби за превишена скорост собственикът й е получавал.

Оказа се, че собствениците на седана Subaru WRX са лидери по брой глоби - 20,12% от тях имат поне един фиш за превишена скорост. Това е почти два пъти повече от средната стойност за всички модели (11,28%).

Scion FR-S

Второ място се пада на купето Scion FR-S - под това име известно време (от 2012 до 2016 г.) двувратата Toyota GT86 се продаваше на пазарите в САЩ и Канада. 19,09 процента от собствениците на модела посочват, че имат поне по една глоба за превишена скорост.

Трета позиция в класацията заема хотхечът Volkswagen Golf GTI (16,92%), а в Топ 5 влизат още Hyundai Genesis Coupe (15,75%) и Jeep Wrangler (15,35%). Челната десятка попълват Dodge Ram 2500 (15,32%), Dodge Dart (14,86%), Infiniti G37 (14,72%), Subaru Impreza (14,66%) и Hyundai Veloster (14,48%).

0 от 500
  • #3
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Преди 15-20 години беше само БМВ-та и Мерцедеси. После дойдоха и Голф 2ки, после дойдоха Астри, Сега и от Аудита да се пазиш, от Хонди, от Субарута, от служебни баничарки, от таксита, от големи СУВ-та. Ми то аз май изброих 2/3 от автопарка на българина. Та май не е до марка тук. Но все пак БМВ-тата и Аудитата чат пат се откроятват и надскачат общата простия
  • #2
    9 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    След баничарките, които са най-бързите автомобили на нашата територия, следват представителите на VAG.
  • #1
    11 rate up comment 1 rate down comment
    none ( преди 4 години )
    Ако в БГ глобяваха редовно за превишена скорост, и агресивно шофиране, водачите на ФВ Голф и производните му щяха да чупят всички рекорди. На второ място щяха да са тези с БМВ 3-та серия.