IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мотор от ново М3 за класиката BMW E30 M3

550 конски сили се отразяват отлично на лекото купе

Мотор от ново М3 за класиката BMW E30 M3

E30 M3 е сред култовите модели на BMW, при това не само заради успехите си в DTM и налагането на М3 като формула за успех. Е30 M3 от доста време е сериозна инвестиция за много колекционери, но това не спира търсачите на по-силни усещания да сменят оригиналния му мотор с по-мощни агрегати.
В този случай оригиналният 4-цилиндров двигател с означение S14 отстъпва мястото си на 6-цилиндровият редови S55 с две турбини, идващ от последното поколение на BMW M3.

Естествено, лекото купе и мощността от 550 конски сили осигуряват страхотна динамика, като това е била целта на екипа студенти, разработили този проект, като те са успели да възстановят изцяло интериора, трансмисията е 6-степенна механична, спирачките са от състезателната серия на AP, а регулируемото окачване също е напълно ново.

Но този проект на Honest Assembly има и една сериозна липса – воланът няма серво, което прави атаката на по-трудни и технични участъци с този толкава бърз автомобил много трудна задача. Въпреки това колата беше една от големите звезди на изложението SEMA през миналата година.

 

0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Като гост ( преди 4 години )
    Ако няма системи за контрол това нещо не може да се управлява. Като знам обикновеното М3 с 343кс с изключен тракшън каква неуправляема коруба е.