IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW-то, което води колоната в MotoGP

Автомобилът е базиран на представения наскоро M8 Competition

От 20 години насам BMW осигурява автомобила на сигурността в световния шампионат по мотоциклетизъм на писта MotoGP, като най-добрите пилоти на две колела се състезават на някои от най-трудните писти в света. Но при опасни ситуации на пистата, когато завали или пък жълтият флаг в един сектор премине в повикване на колата на сигурността Валентино Роси и компания послушно се нареждат зад автомобила пред тях. Който сега е флагманът на цялата група такива автомобили, дело на BMW – BMW M8 MotoGP Safety Car, който е базиран на представения наскоро M8 Competition.

Президентът на BMW M Маркус Флаш обясни, че M8 и състезателният M8 GTE – представител на вече закритата GT програма на компанията, са били разработвани паралелно и е било повече от логично M8 Competition да бъде избран за база на колата на сигурността в MotoGP.

Основните разлики с M8 Competition е оборудването, необходимо за изискванията на MotoGP, иначе мощността на колата остава 625 конски сили, идващи от V8 двигател с две турбини, който работи с 8-степенен автоматик и задвижва и четирите колела. И за да е близо до динамиката на най-добрите пистови мотоциклети, автомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,2 секунди.

Снимки: BMW

 

0 от 500