IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-мощното BMW 1-Series ще е хибридно

Версията M140e получава агрегат с около 400 к.с.

Най-мощното BMW 1-Series ще е хибридно

Новото поколение на BMW 1-Series няма да получи пълноценна М-версия, като вместо нея на върха на моделната гама ще се разположи хибридът M140e. Той ще получи система за впръскване на вода във всмукателения колектор, като само на електричество ще може да изминава до 110 км, съобщава изданието Automobile Magazine.

Хибридният хот-хеч ще стане част от семейството модели M Performance и ще дебютира догодина. В силовия агрегат на M140e ще се използват 2,0-литров бензинов турбомотор с 4 цилиндъра и електрически двигател с мощност 60 кВт (81,5 к.с.). Съвкупната мощност на задвижващата система ще бъде около 400 к.с. и 500 Нм въртящ момент.

Хибридът ще получи батерия с капацитет 35 кВт/ч и система за впръскване на вода във всмукателния колектор като на модела BMW M4 GTS, която ще позволи намаляване на температурата в горивната камера, но ще повиши налягането и мощността.

Новото BMW 1-Series дебютира през 2019 г., като моделът премина на платформата с предно предаване FAAR. Той е първият автомобил с двигател с вътрешно горене, който получи системата срещу буксуване ARB. Досега тя се предлагаше само за електрическото BMW i3s. 

Най-мощната модификация M135i XDrive разчита на 2,0-литров турбомотор от модела X2 M35i, който развива 306 к.с. и 450 Нм въртящ момент.

Снимка: BMW

 

0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Това са слухове и изглежда нереално няма друг такъв хибрид с 35КВТ батерия която тежи поне 200кг с такава батерия по принцип се минават средно над 200км
  • #1
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    "Новото поколение на BMW 1-Series няма да получи пълноценна М-версия" - нима наричаме новата М-ка непълноценна?