IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi ще спести около 1 млрд. долара със следващото A4

Популярният модел преминава на най-масовата платфома на VAG

Audi ще спести около 1 млрд. долара със следващото A4

Следващото поколение на Audi A4 ще се появи през 2022 или 2023 г., като ще премине от сегашната платформа MLB на глобалната MQB на германския концерн Volkswagen Group. Това ще позволи на компания да спести около 1 млрд. долара, съобщава британското издание Autocar.

Съвсем наскоро Audi обнови цялото семейство A4, а предстои излизаето и на най-мощната версия на модела - комбито RS4 Avant. Едновременно с това върви и разработка на следващато поколение на най-продавания автомобил в историята на марката. Първото A4 се появи преди четвърт век като наследник на Audi 80 и досега от модела са продадени над 7,5 млн. бройки.

Преминаването от доста сложната платформа MLB към основната за концерна MQB ще спести 1 млрд. долара на производителя за целия жизнен цикъл на модела, който е 7 години. Промяната е част от плановете на Volkswagen Group за съкращаване на разходите с цел по-бързо възстановяване от скандала с манипулираните дизелови двигатели, избухнал през 2015 г.

Част от експертите, като и фенове на Audi, са притеснени, че ако новото A4 премине на платформата MQB, това ще се отрази негативно на премиум-имиджа на марката. В същото време обаче, автомобилът ще получи доста по-динамичен и атрактивен дизайн, благодарение на който новото A4 ще привлича на "по-спортно A6" . Идеята е външият вид на машината да бъде толкова атрактивен, че да получи овации не само от преданите фенове на Audi.

Снимка: Audi

0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До 3ти ( преди 4 години )
    що за глупост точно за това новия Голф няма да има електро версия и правят MEB платформа(MQB за електромобили) за новия ID заместник на Е-голфа отделно Ауди и Порше правят PPE платформа за премиум модели (MLB за електромобили) а така или иначе на MLB има и зареждаеми хибриди и електромобили както и на MQB
  • #5
    4 rate up comment 1 rate down comment
    ВАГ ( преди 4 години )
    МЛБ Ево е само за най ама най скъпите модели на ВАГ!!!!!!!!Тя е модерна но всъщност е Тежка,Сложна,Скъпа!!!! Коя *** има нужда да монтира на една платформа - А4 с 1.4тфси с 150коня с най малката С троник(дсг)дкю200 и вътре празна като барабан с плюшен салон и коли като А6/7 ,А8/С8,КЮ7\8,Бентауга,Кайен 3 поколение и тн и тн!!!Колко струват тези коли и колко базово А4 на плюш????Скъпа платформа подходяща за скъпи коли!!!!!!ВАГ трябва да печели не да губи ,парите спестени тук отиват за Електр ...
  • #4
    8 rate up comment 2 rate down comment
    до 1ви ( преди 4 години )
    MLBevo е нова от 2015 не е същата като от 2007г то по тая логика всички модели на Ауди и Порше да минават на MQB че да интегрират свободно нови системи и асистенти както и за по-агресивен дизайн
  • #3
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Tok ( преди 4 години )
    Нова платформа е подготовка и за пълна електофикация на автомобилите,те и за това я измислиха.Иначе вярно е за редовно каране над 220 не е препорачителна.
  • #2
    9 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ауди и премиум марка смях в залата
  • #1
    7 rate up comment 7 rate down comment
    ВАГ ( преди 4 години )
    Няма нищо лошо в това ,че Ауди ще мине на мкюби платформата тя е по новата, по технологичната и даваща повече свобода откъм интегриране на нови системи и асистенти и в същото време по агресивен външен дизайн.Все пак платформата на Ауди МЛБи остаря тя беше представена в далечната 2007г докато мкюби излезе 2013!!!