IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi ще спести около 1 млрд. долара със следващото A4

Популярният модел преминава на най-масовата платфома на VAG

Audi ще спести около 1 млрд. долара със следващото A4

Следващото поколение на Audi A4 ще се появи през 2022 или 2023 г., като ще премине от сегашната платформа MLB на глобалната MQB на германския концерн Volkswagen Group. Това ще позволи на компания да спести около 1 млрд. долара, съобщава британското издание Autocar.

Съвсем наскоро Audi обнови цялото семейство A4, а предстои излизаето и на най-мощната версия на модела - комбито RS4 Avant. Едновременно с това върви и разработка на следващато поколение на най-продавания автомобил в историята на марката. Първото A4 се появи преди четвърт век като наследник на Audi 80 и досега от модела са продадени над 7,5 млн. бройки.

Преминаването от доста сложната платформа MLB към основната за концерна MQB ще спести 1 млрд. долара на производителя за целия жизнен цикъл на модела, който е 7 години. Промяната е част от плановете на Volkswagen Group за съкращаване на разходите с цел по-бързо възстановяване от скандала с манипулираните дизелови двигатели, избухнал през 2015 г.

Част от експертите, като и фенове на Audi, са притеснени, че ако новото A4 премине на платформата MQB, това ще се отрази негативно на премиум-имиджа на марката. В същото време обаче, автомобилът ще получи доста по-динамичен и атрактивен дизайн, благодарение на който новото A4 ще привлича на "по-спортно A6" . Идеята е външият вид на машината да бъде толкова атрактивен, че да получи овации не само от преданите фенове на Audi.

Снимка: Audi

0 от 500
  • #16
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #17 и ти си един разбирач....
  • #15
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Грешен превод ( преди 4 години )
    Отново грешно преведена новина! Audi са "обмисляли" да преминат на MQB за новата А4, но са се отказали.https://***.motor1.com/news/363616/audi-a4-next-gen-details/
  • #14
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Коньовица ( преди 4 години )
    Хай тек технологии.Ко Нье.При БМВ е38 може и да го е имало с камера за задно навигация и телевизия ама тва сега го има във всяка втора кола.Хай тек технологии а отпред двигател от каменната ера да не би да лети къде ги виде тия хай-тек технологии еле па в закостенела марка като примерно Ролс може би чадъра у вратата.Премиума се купува заради мощните двигатели я тури на една ЕС класа 4 цилиндров 1.8 с 150 коня да я видим дали някой ще я купи.
  • #13
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Йок ( преди 4 години )
    И кои са скъпите матряли акронил бутадиена ли е скъп матрял или пвц-то дето го използват или изкуствената кожа.И кое в тая кола струва 300 к алуминиевият двигател може би.Скъпи материали хаха капан за балъци.Е в Ролса може и да има някой часовник с камъни за 2 бона ама не струват там колко му искат 1 милион.
  • #12
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Макарон ( преди 4 години )
    Ако цената определя кое е премиум, можем на една Лада Веста да бацнем прайс таг 200 000 евро и ще стане премиум, бегайте от тука с тея смехории. ВФ било премиум, то е под въпрос Ауди, БМВ и МБ дали са премиум, че всичко стана пластмасова конфекция. Големите марки си унищожиха имиджа с ламтежа за капиталче. Bentley обезобразени, БМВ пускат миниван с предно, Ролс SUV, Ламборгини и Ферари също SUV. Ами Порш???, Панамерата във F-сегмент на луксозните лимузини се предлага КОМБИ, Порше комби, бате ..
  • #11
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Might ( преди 4 години )
    На AUDI само цената им е PREMIUM, особено A4.Отдолу се крие Skoda, Seat, които в никакъв случай не са лоши за цената си.
  • #10
    7 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Премиум имиджа никога не го е имало за да изчезва. 1 милярд ще спестят като направят нещо по-скапано и го продават на същата цена.
  • #9
    4 rate up comment 2 rate down comment
    ВАГ ( преди 4 години )
    Виж цената на новия Туарег с най големия мотор и всички екстри, и сам ще разбереш Фауве Премиум ли е или не хохохА да не би Мерцедес с двигатели или платформа от Рено да по Премиум??????
  • #8
    2 rate up comment 7 rate down comment
    ВАГ ( преди 4 години )
    Виж цената на новия Туарег с най големия мотор и всички екстри, и сам ще разбереш Фауве Премиум ли е или не хохох
  • #7
    8 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ауди и Фолксваген на една платформа.Ама нали Ауди беше Премиум как така ?А може би и Фолксваген и те са Премиум ?