IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пет нови модела ще спасяват Jaguar Land Rover

Първо ще се появи новата фамилия Defender

Пет нови модела ще спасяват Jaguar Land Rover

Jaguar Land Rover стартира спасителна програма, която предвижда лансирането на пет нови модела и сериозни инвестиции в модернизиране на производството – мерки, които трябва в дългосрочен план да направят британската компания печеливша.

От тези пет модела три са напълно нови – новото моделно семейство на Defender, луксозният SUV Jaguar J-Pace и нов кросоувър за Range Rover. Към тях се добавят изцяло електрическият седан, който догодина ще смени Jaguar XJ и през 2022 трябва да се появи нова версия на моделната фамилия на Range Rover. Всички нови модели ще бъдат изградени върху чисто новата архитектура на JRL – MLA, като платформата позволява plug-in версии и изцяло електрическо задвижване.

Според документи на компанията, в близко бъдеще ще станем свидетели и на появата на изцяло електрически модел на Range Rover, както и на електрически Discovery, като това трябва да се случи преди 2025 година. Засега обаче няма планове за електрически Defender.

Също до 2025 година всички основни модели на Land Rover, предлагани с двигатели с вътрешно горене – Range Rover, Discovery и Defender, ще се предлагат и в хибридни варианти – като мек хибрид или plug-in версия.

Първият изцяло нов модел на JLR – Defender, ще се появи по-късно тази година и ще се произвежда в Словакия. Пазарните проучвания на компанията предвиждат, че моделното семейство, в което влизат три автомобила има сериозен потенциал за добро представяне на важния пазар за луксозни семейни SUV автомобили, в който са се прицелили британците.

Илюстрация: Autocar

0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    none ( преди 4 години )
    Хората спряха да ги купуват заради изключително ниската им надеждност (изключвам Defender). Ако това не се подобри не виждам как лансирането на нови модели ще им помогне ...