IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Запознайте се най-бързия и най-скъп "Запорожец" на планетата

Тази кола струва 313 000 долара и има 1,8-литров мотор с 260 к.с. (ВИДЕО)

Запознайте се най-бързия и най-скъп

За малко над 200 000 долара може да си купите Ferrari или Lamborghini, но ако искате най-бързия и най-мощен "Запорожец" в света, ще трябва да извадите 313 000 долара. Причината е, че почти всички детайли по него са взети от Lotus Exige Cup, разкрива в YouTube известен руски блогър, който представя машината.

В направата на колата са били използвани цели 4 автомобила - два "Запорожец"-а и два Lotus-а. Машината разполага със свалящ се волан, а вместо мултимедийна система се използва смартфон, който се включва към устройство, поставено в пепелника. Дефлекторите на климатика пък са вградени в аудиосистемата.

Запорожец
Запорожец

В салона има още люк, които се управлява с електрическа система. Поставени са 4 състезателни седалки и каркас за безопасност. Фаровете са от мотоциклет Harley-Davidson, като има и електрически въздухозаборници. 

Най-интересното обаче е под капака, където се намира 1,8-литров двигател DOHC с 16 клапана, известен като 2ZZ-GE. Той е съвместна разработка на Toyota и Yamaha, като развива 193 к.с. Поставянето на  турбокомпресор и промяната в настройките увеличават мощността до 260 к.с. Максималната скорост на колата е 220 км/ч.

Снимки и видео: YouTube

0 от 500