IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Находка: Miura в оригинално състояние

Суперавтомобилът излиза на търг през октомври

Находка: Miura в оригинално състояние

По-късно тази година аукционната къща RM Sotheby’s организира търг, който може да се окаже хитът на годината, тъй като на него ще бъде предложен Lamborghini Miura P400S и собственикът не е поставил изискване за цена, която трябва да бъде постигната или поне преодоляна.

Тази Miura е от 1969 година, не е реставрирана и е с оригиналната си боя, обзавеждане на интериора и с оригиналните си механични компоненти, т.е не е била подлагана на голям ремонт или смяна на важни агрегати.

За последно колата е сменила собственика си през 1974 и въпреки, че е прекарала 4 години в обикновен полуоткрит гараж, все още е в добро състояние, поне външно.

Lamborghini Miura P400S

Търгът е през октомври, а прогнозите на RM Sotheby’s са за цена между 800 000 и 1 милион лири.

Автомобилът с номер на шасито 4245 е бил продаден на Валтер Бекер в Нюрнберг през 1971 година, а 3 години по-късно той я продава на Ханс-Петер Вебер, който запазва колата до смъртта си.

Вебер и брат му дълги години са сред най-запалените пилоти-аматьори в Германия, като се състезават основно с различни варианти на Porsche 911 и винаги са искали да притежават Miura. Така научават за колата на Бекер, отиват до Нюрнберг и по-късно разказват, че били много впечатлени от преговорите с Бекер, който през цялото време бил с копринен халат докато разговарял с тях, костюмът му се виждал твърде снобско облекло.

Lamborghini Miura P400S

Вебер е полагал изключителни грижи за автомобила, който до смъртта му през 2015 година е навъртял около 30 000 км. След смъртта му колата се озовава за 4 години във вече споменатия гараж, а в момента няма актуална информация за състоянието на автомобила.

0 от 500