IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini съживи Miura от "Италианска афера" (ВИДЕО)

Става въпрос за оригинала на лентата от 1969 година

Lamborghini съживи Miura от

По-известната версия на „Италианска афера” от 2003 година заложи на възроденото Mini, но в оригинала на филма от 1969 година акцентът е върху страхотно Lamborghini Miura, което се появява още в първите кадри от лентата.

Сега точно този автомобил Miura P400 е напълно възстановен от специализираното подразделение на Lamborghini, което се занимава с класически автомобили и колата беше показана в целия й блясък.

Lamborghini Miura P400

Оранжевата спортна кола е с номер на шасито 3586 и документите й потвърждават, че това е автомобилът, каран на снимките от актьора Росано Браци и каскадьорът Енцо Моруци в прохода Сан Бернар.

Но това не е автомобилът, който във филма е унищожен при катастрофата в тунела и след това е избутан към пропастта на чието дъно има река. За тази сцена от Lamborghini са предоставили друг автомобил – катастрофирала Miura, която е била използвана за донор.

Автомобилът с номер 3586 е бил продаден на клиент на Lamborghini малко след края на снимките на фирма, след това колата се озовава в частна колекция във Вадуц, Лихтенщайн.

Lamborghini Miura P400

Единствената разлика между възстановения автомобил и по-ранната му „филмова” версия е цветът на седалките. Специалистите от подразделението Polo Storico заменят белите седалки с черни за снимките, тъй като се притесняват, че те ще пострадат, но не остава време да сменят и облегалките за главите, които си остават бели.

 

0 от 500