IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini Miura се запозна със семейство Миура (ВИДЕО)

Култовият суперавтомобил пристигна на собствен ход в испанска ферма за бикове

Lamborghini Miura се запозна със семейство Миура (ВИДЕО)

 От Lamborghini избраха нетрадиционен начин да завършат честванията по случай 50-ия рожден ден на емблематичния си модел Miura. Най-атрактивната SV версия на модела пристигна край испанския град Севиля, за да се срещне със своите кръстници. Там се намира фермата за развъждане на бикове, стопанисвана от семейство Миура, която в средата на 60-те вдъхновява дизайнерите на Lamborghini.

Lamborghini Miura се запозна с кръстниците си (ВИДЕО)

Интересното в случая е, че жълтата Miura SV е поела на епичното за годините си пътешествие от 600 км между музеят на компанията в Италия и провинция Андалусия в Испания, на собствен ход. За да направят гледката още по-впечатляваща, от Lamborghini са организирали ескорт на класическата машина – три чисто нови Aventador-а, изпълнени също в ярки цветове, два от които във версия SV.
 
Развъдникът на Миура е основан преди 175 години и е един от най-старите в Испания. През всички тези години фермата е извоювала репутацията си на източник на най-добрия добитък в страната. Днес, ранчото се управлява от Едуардо и Антонио Миура – синове на Дон Едуардо, с когото Феручио Ламборгини се среща през 1966 г. и впоследствие се ражда Lamborghini Miura.

Lamborghini Miura се запозна с кръстниците си (ВИДЕО)
 
Въпросната Miura P400 Spinto Veloce е върховият модел от гамата на Miura и представлява еволюция на Miura S. Автомобилът е представен през 1971 г. и е оборудван с обновена версия на 4.0-литровия V12 двигател, разполагаща с 385 к.с. и 400 Нм максимален въртяк момент. Miura SV се различава от простосмъртните варианти на модела и по това, че при нея вентилираните спирачни дискове се предлагат стандартно.

Lamborghini Miura се запозна с кръстниците си (ВИДЕО)
 
Срещу доплащане клиентите са имали възможността да получат самоблокиращ се диференциал ZF, а от края на 1971 г. двигателят и скоростната кутия спират да използват едно и също масло.
 
В сравнение с S, Miura SV има 13 сантиметра по-широки задни калници и по-големи гуми Pirelli, които принудили инженерите на Lamborghini да преработят окачването и да увеличат задната следа. Другата промяна е свързана с премахването на т.нар. „мигли“ - малки черни решетки около фаровете. Вместо тях Miura SV получила нови предни въздуховоди и обновен интериор със стандартен климатик и тапицерия от истинска кожа (по-обикновените варианти на модела имали изкуствена кожа).
 
По време на нейния пазарен дебют, Miura SV е най-бързият сериен автомобил в света и остава в производство около година и половина. През този период, Lamborghini произвежда 150 такива коли, след което моделът е свален от производство и на негово място идва Countach.



Снимки: Lamborghini
Тагове: lamborghini miura
0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 2 rate down comment
    KLASIKA ( преди 7 години )
    Долу предлагам как Нисан ГТР Годзила да изглежда класически като Миура
  • #3
    3 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Джитиара е най-грозната и най-бавната спортна кола! Джапанките безсрамно лъжат за това за колко време вдига 100 и заблуждават и без това заблудените оФце като клаЦика че са много бързи!
  • #2
    8 rate up comment 4 rate down comment
    KLASIKA ( преди 7 години )
    Дошла на собствен ход?!?Че това да не са днешните псевдо-мутирали компютърни еднодневки наречени спортни коли хахаха....,натрескани с безумно-ненужни ел.помощници на БМВ ,Мерцедес,Ауди,..разни измислени Поршета,Ягуари,Ламборджинита,Мартини и тем подобни модерниизцепки на които ,ако им се махне електрониката ще се разпилеят по завоите и ще се нацвъкат по деретата като гнили круши?!?Това да не са измислени коли които за да отидат на мероприятия за драг,състезания,тестове ги карат със специални камиони ,да не би ,ако дойдат на собствен ход да им се размести ел.-компютърната им центровка,да не се запрашат или пък да не достигнат оптималната температура супер-модерните им двигатели,да не се излъже от различната обстановка главния компютър,да не би гумите да си нарушат оптималната за целта температура и настройка,дане би да това...онова и другото и третото?!?...Хора това коли ли са ?!?Абе кажете ми това на какво прилича?!?Единнствено Нисан gtr Годзила пристигна на собствен ход и без подготовка разплака някои височайши спортисти...,но пък аз съм скаран с неговия дизайн.Ако искат Годзила да довърши всички, дизайна му трябва да стане Европейски,но не като втръсналите-скучни Немски коли ,а вдъхновен от полета на вятъраЕто така ще обърка и ще втрещи всички!!!И накрая идва десерта!!! И то от частна фирма !!! На най-представителния тест полигон изпитан от Писта Нюбрургринг-пилот Кристиян Менцел,който ПРОВЕРЯВА И СКАПВА И КРИТИКУВА ВСИЧКИ СПОРТНИ КОЛИ и ги разпарчетосва и казва всичката истина ,за мое щастие дойде отдалечена собствен ход Новото чудовище на Donkervoort и Кристиян Менцел за първи път каза,че няма думи,не само това а разби най бързото Порше и най бързия АМГ на Мерцедес който остана далеч назад с всичките му глезотии хахаха,какво ли пък да кажем за БМВ които не се появиха в графата след Donkervoor !!! И Ламбо-Хуракан и всички останали останаха назад!?!? А дойде сам без да пази нищо,застана на теста и ги разпарчетоса ?!? Обяснете ми ? ...програмата всички я знаете,едиствената специализирана и със статут на най-достоверните изпитания :AutoMotorSport HDVIVA Donkervoort
  • #1
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Истинско.......Сега само V12 е супер кар.Като обелиш волана, отдолу е Алди.