IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Руски всъдеход съчета вид на G-Class и техника на Lada 4x4

Пластмасовият "Сталкер" вече се продава свободно на цена от 17 000 евро

Руски всъдеход съчета вид на G-Class и техника на Lada 4x4

Дилър на руския производител АвтоВАЗ от Толиати пусна в свободна продажба компактния всъдеход Апал-21541 "Сталкер". Моделът беше представен още през 2017 г., когато получи разрешение за серийно производство на 150 бройки.

Всъщност, "Сталкер" е разработка на компанията от Толиати - "Апал", която е един от един от най-големите производители на пластмаса в Русия. Затова и всъдеходът е направен по доста любопитна схема - върху пространствената рама от тънки тръби са поставени панели, направени от специална пластмаса.

Stalker

Технически автомобилът повтаря актуалната версия на Lada 4x4, като използва 1,7-литров бензинов двигател с 83 к.с., механична скоростна кутия с 5 предавки и стандартна система за задвижване на четирите колела, която е постоянно активирана. 

"Сталкер" обаче е по-къс от донора си - 3550 мм (3740 при Lada 4x4). Разликата в цената е доста сериозна - новият модел се продава за 1,2 млн. рубли (17 000 евро), докато Lada 4x4 стартира от 400 000 рубли.


Вижте още снимки в галерията.

Интересното е, че "Сталкер" се продава и в Германия, където използва за основа Renaut Duster. На местния пазар приличащият донякъде на Mercedes G-Class модел стартира на цена от 15 000 евро.

Снимки: Auto.Mail

0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    888 ( преди 3 години )
    В статията не се упоменава,че е и по лек от нивата и има по добра динамика.Руснаците обаче недоволстват от цената и сглобката.За 2020г.имат разрешение за 1000 бр. в 3модификации,като тввърдят,че доста от дребните недостатъци са отстранени.450 бр.са за Германия.
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Колите им не са пълна скръб,защото са създадени за техните условия,които са изключително сурови,и имаики предвид,четрябва да са еднакво добри,както за Якутия,така и за пустинните и горещи райони на Казахстан,Узбекистан,Туркменистан и т.н. Западните,колкото и да са добри,не могат да покрият целият този диапазон от различни климатични условия. Там трябват евтини за закупуване и поддръжка автомобили,защото са средство за придвижване,а не за фукня.
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    До анонимния под мен,оръжията им са хем евтини,хем на световно ниво,само си спомни краварите във Виетнам захвърлят при пръв удобен случай щатските пушкала и си вземат "Калашници",като по добри. Има и много други примери,но тук е статия за автомобили,а не за оръжия.
  • #2
    1 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Кой ти каза че имат най-доброто оръжие? Талибаните им купуват оръжията защото са евтини, точно както им се купуват ладите - ЗАЩОТО СА ЕВТИНИ.Кой е този най-сложен апарат? Те изтрелват още ракети от 60те
  • #1
    9 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ако беше с техника на Г клас и визия на лада щеше да е по-добре :)