IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lada Niva няма да сменя концепцията си

Моделът 4х4 си остава класически всъдеход

Lada Niva няма да сменя концепцията си

На автосалона в Москва през миналата година компанията АвтоВАЗ представи концептуален всъдеход от ново поколение. Той получи името 4х4 Vision, като ще бъде в основата на следващата Lada Niva (известна още и като Lada 4x4). Серийният модел трябва да бъде готов до 2022 г., но се появиха спекулации, че той ще се превърне от класически всъдеход в кросоувър.

Директорът по маркетинг на АвтоВАЗ - Фабиен Гулми, опроверга тези твърдения, като официално обяви, че Lada 4х4 ще запази концепцията си. Следващото поколение на модела ще получи изцяло нов дизайн, но въпреки това връзката с легендарната Niva ще си личи ясно.

Lada 4x4

Моделът ще получи висок клирънс, като ще бъде построен на специална платформа с дължина 4,2 метра. Това ще му позволи да запази всъдеходните си качества, които го направиха толкова популярен не само в Русия, но и на редица други пазари.

Всъдеходът ще бъде оборудван със специална скоростна кутия, създадена за движение по тежък терен, а също така и с голям брой асистенти на шофьора, които също ще подобрят оф-роуд способностите му.

Lada 4x4

Засега няма яснота на какъв агрегат ще разчита новото поколение на модела. Сегашната Lada 4x4 се задвижва от бензинов мотор с обем 1,7 литра, развиващ 83 к.с. Той работи в комбинация с 5-степенна механична скоростна кутия.

Снимки: Livecars

0 от 500