IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хамилтън повози сър Франк на "Силвърстоун"

Британецът отбеляза 50 години начело на легендарния тим

Хамилтън повози сър Франк на

5-кратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън спечели вчера за рекорден 6-и път домашната си Гран на Великобритания, като състезанието на „Силвърстоун” даде заявка за надпревара №1 за сезона.

Британецът и Валтери Ботас донесоха седмата двойна победа на Mercedes този сезон, но зарадваха феновете със страхотна битка помежду си, а зад тях разпределението на местата в Топ 6 също беше съпроводено с поредица двубои между Шарл Льоклер и Макс Верстапен, между Верстапен и Себастиан Фетел, завършил с удар между двамата и дори между Карлос Сайнц и Дениъл Рикардо, като испанецът се пребори за 6-ото място.

Освен това, Гран при на Великобритания постигна обща посещаемост от 351 000 зрители за състезателния уикенд, като голяма част от тях имаха възможност да видят един много специален жест на Хамилтън в началото на състезателния уикенд.

Сър Франк Уилямс отбеляза 50 години начело на тима, който носи неговото име и от отбора бяха организирали специална обиколка на „Силвърстоун” за легендарния тим шеф. Но зад волана на Mercedes-а неочаквано седна Хамилтън, а не някой от пилотите на Williams Джордж Ръсел или Роберт Кубица.

Клипът, показващ тази обиколка е страхотен, а освен това Клеър Уилямс демонстрира страхотно чувство за хумор преди потеглянето на Люис и сър Франк като покани Хамилтън да се пробва с автомобил на аутсайдерите, вместо да печели твърде лесно с колата на Mercedes.

Другият празничен повод за Williams този уикенд беше навършването на 40 години от първата победа на тима във Формула 1, дошла точно на „Силвърстоун” през 1979 и спечелена от Клей Регацони.

0 от 500