IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi RS7 е най-бързият брониран автомобил в света

Новият проект на холандска компания струва 205 000 долара

Audi RS7 е най-бързият брониран автомобил в света

Компанията AddArmor, която се е специализирала в модернизацията на автомобили, представи новия си проект на базата на Audi RS7. Мощността на двигателя е увеличена до 760 к.с., което позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 2,9 секунди. Така това е най-бързият брониран автомобил на планетата. 

По принцип, колите с допълнителна защита са по-бавни от стандартните модели, тъй като характеристиките им напомнят на тези на танк, а не на автомобил. Инженерите от ателието AddArmor обаче са решили да разчупят тези стереотипи и са създали бронирана машина, която може да победи дори някои суперколи при ускорение на права отсечка.

Audi RS7 Sportback AddArmor

Проектът е създаден на базата на Audi RS7 Sportback. В заводския си вариант лифтбекът е оборудван с 4,0-литров V8, който развива 605 к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,7 секунди. За да не се променя тези впечатляващи характеристики, компанията е решила да не използва балистична стомана, а поликарбонов материал, който е 10 пъти по-устойчив, но е с 60% по-малко. Така бронята добавя само 91 кг. към теглото на колата.

Освен това, AddArmor е оборудвала лифтбека със допълнителна защита, включваща резервоар с лютив спрей, система за димна завеса, заслепяващи фарове, вътрешни и външни тонколони и микрофони, електрошокова защита в дръжките на вратите и специални гуми, които дори при спукване (или друго сериозно увреждане) продължават да изпълняват функцията си.

Audi RS7 Sportback AddArmor

Автомобилът е оборудван и със специална система за откриване на мини и други взривни устройства, система за нощно виждане на 360 градуса, противогази в салона, както и специалнхи филтри, пречистващи подавания в купето въздух.

Двигателят на лифтбека също е доработен, като вече развива 760 к.с. и 1085 Нм въртящ момент. Така ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 2,9 секунди, а максималната скорост е 325 км/ч. Бронираната машина се продава за 205 000 долара. За сравнение, стандартното Audi RS7 Sportback струва 91 000 долара.

Още снимки - вижте в галерията

Снимки: AddArmor

0 от 500