IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota възражда MR2

Легендарният модел се завръща като електромобил

Toyota възражда MR2

Легендарният модел Toyota MR2 може да се завърне като лек и маневрен спортен автомобил, най-вероятно с напълно електрическо задвижване. В периода от 1985 г. до 2005 г. Toyota продаде три поколения на роудстъра със средно разположен двигател в САЩ.

"Имаме нова Supra, GT86, което остава само едно място в списъка - за MR2", казва самият президент на компанията Акио Тойода, цитиран от американските медии.

Toyota MR2

Трябва да се отбележи, че въпреки предпочитанието си към хибридите, Toyota започва да разработва и чисто електрически модели. И двата настоящи спортни автомобили на компанията са разработени заедно с други автомобилни производители - Supra с BMW и GT86 със Subaru, така че е възможен и друг съюз по отношение на MR2.

Независимо дали става дума за бензинов, електрически или хибриден двигател, можем със сигурност да се очаква, че в бъдеще MR2 ще се опита да се придържа към своите предшественици. Третото поколение на роудстъра, което се продаваше в началото на новия век, тежи 998 кг и използва двигател с 138 конски сили, което е доста добро съотношение на тегло спрямо мощност.

Toyota MR2

Ако Mazda не реши да направи електрическа Miata, конкуренцията на MR2 няма да бъде голяма. Porsche подготвя Boxster и Cayman на ток за пускане в следващите 5 години, но MR2 ще бъде по-евтино. Според експерти, електрическият роудстър на Toyota ще се появи не по-рано от 2024 г., а цената му ще бъде по-малко от 45 хиляди долара.

0 от 500