IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bentley направи Mulsanne с поздрав от миналото

Серията W.O. Edition ще получи детайл от 1930 година

Bentley направи Mulsanne с поздрав от миналото

Компанията Bentley пуска на пазара серия от 100 ексклузивни седана Mulsanne W.O. Edition, посветени на 100-годишнината на марката и лично на нейния основател Уолтър Бентли. Всяка кола ще получи не само уникално оформление на салона, но и поздрав от 1930 г.

В случая, W.O. са инициалите на Уолтър Оуен Бентли, пионер на английската автомобилна индустрия и легендарен конструктор. Специалната серия е създадена от специалистите от ателието Mulliner като знак на почит към наследството на английската марката.

Bentley Mulsanne W.O. Edition

В интериора на автомобила ще бъдат включени различни мотиви от миналия век. Ще бъде използвана специално кожа, а също овча вълна, алуминий и четири вида дърво. Возещите се на задните седалки ще не наслаждават на специално барче за коктейли и шампанска. То е ръчна изработка и е украсено с осветление с изображение на решетката на радиатора и предните фарове Bentley 8 Litre - последният автомобил, разработен от сър Бентли.

Bentley Mulsanne W.O. Edition

Освен това, Bentley Mulsanne W.O. Edition ще получи и знаци но екстериора. На спиците ще бъдат разположени емблеми, а на бронята - фирмения герб на основателя на компанията.

Най-оригиналният елемент обаче си остава частица от коляновия вал на личното Bentley 8 Litre на сър Бентли. Той е поставен в стъклена витрини, поставена в същото това барче. За значимостта на артефакта говори и специалната емблема.

Още снимки - вижте в галерията.
Снимки: Bentley

0 от 500