IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

За какви опции плащат богаташите?

Някои от глезотиите при премиум-моделите са на цена на нов автомобил

За какви опции плащат богаташите?

Компанията Avalon проведе изследване на най-скъпите опции, предлагани на пазара на премиум-автомобилите в Източна Европа. Резултатите от него са интересни, тъй като някои от тях са на цената на нова кола, при това не само от масовите сегменти.

Например, 1/3 от клиентите на Aston Martin си поръчват карбонови емблеми на автомобила, чиято цена е 4500 евро. А 90% от купувачите на Ferrari плащат за допълнителен дисплей на мултимедийната система за пасажера до шофьор. Той струва 5700 евро.

Другите две най-популярни опции сред феновете на Ferrari са карбонова седалка, направена според размерите на собственика. Тя се поръчва от 60% от клиентите, като цената е 12 300 евро. Близо 100% от купувачите на модела Pista избират и леки джанти, продавани за 23 900 евро.

опции

Всеки нов автомобил на Bentley се предлага със специално осветление на салона и на праговете, което струва 2200 евро, както и със седалки в вентилация и масаж - 4350 евро. Всяко ново Continental GT е оборудвано със специален модул на предни панел, който от едната страна е с тъч-скрийн, а от другата - с аналогови прибори. Цената ву е 4600 евро.

Точно 60% от купувачите на Bentley Mulsanne са готови за платят 14 500 евро за комбинация от два цвята на каросерията на автомобила. Близо 1/3 от кросоувърите  Bentley Bentayga получават карбонови аеродинамични елементи, струващи 30 700 евро и са боядисани в специален цвят Mulliner Personal Commission за 30 900 евро. А най-скъпата опция за Bentley е комплект за пикник Mulliner Linley Humper за същите тези 30 900 евро.

опции

При Rolls-Royce цените скачат на съвсем друго ниво. Всеки втори модел получава таван, имитиращ звездно небе за 16 600 евро. От началото на годината са продадени 11 бройки от Phanthom със специален комплект чанти за 19 350 евро. Интерес има и към подвижните столове в багажника на Cullinan - 36 000 евро, но най-скъпата опция си остава комплект за пикник за всъдехода - 55 300 евро. Този рекорд обаче вероятно ще бъде подобрен, тъй като Rolls-Royce вече предлага комплект за шампанско за 78 800 евро. Толкова струва чисто нов Mercedes-Benz GLE 300 d.

Снимки: Rolls-Royce, Bentley

 

0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Брандо ( преди 4 години )
    При Ветко намериха 10 млн. в кутии за обувки, така че за тях са глезотийки.
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Има хора, които не си знаят парите и тези смущаващи за нас цени не представляват нищо за тях. Пари за семки и бонбонки общо взето са това за техните стандарти. Просто тези хора живеят в техен си свят, който ние обикновените хора няма как да разберем. Познавам няколко много богати. Служебно разбира се.Единия има банка, а кара Смарт и живее под наем в малко жилище. Дава пари за костюми за по десетки хил евро, ходи да яде в Макдоналдс или си поръчва пица от евтините,а часовника му струва 500 000 $
  • #1
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    комплект за шампанско за 78 800 евро - не е луд тоя дет продава баницата, а тоя дет я купува