IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Флагманът на Audi получи нова спортна версия

Модификацията S8 разчита на мощен бензинов V8 мотор

Флагманът на Audi получи нова спортна версия

При всяко от предишните 3 поколения на флагмана на Audi - A8, се предлага спортна модификация S8. Сегашната генерация на луксозния седан не прави изключение и в крайна сметка тя също получи S-версия.

Под капака на новото Audi S8 е поставен 4,0-литров турбомотор V8, който развива 570 к.с. Той е съчетан с 8-степенна автоматична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела quattro. Двигателят с вътрешното горене се допълва от малък електромотор, който играе ролята на стартер-генератор (система "мек хибрид) и има функция за изключване на половината цилиндри при по-ниска скорост.

Седанът е оборудван с адаптивно пневматично окачване, което се комбинира със завиваща задна ос. Има още блокировка на диференциал на задната ос и активно кормилно управление. Като опция се предлага карбоново-керамични спирачни механизми.

Машината се отличава още по спортните си акценти от екстериора, новите тръби на изпускателната система и 21-цоловите джанти. В интериора на S8 са използвани карбон и алуминий, а цифровият панел е получи специален S-режим. Всичко останали опции са същите като при стандартното A8.

Цената на спортната модификация засега не се съобщава. Не е ясно и кога автомобилът ще се появи на пазара. Известно е само, че след S8 ще излезе и хибридна версия на Audi A8, която ще може да се зарежда от електропреносната мрежа.

Снимки: Audi

 

0 от 500