IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Официално: Ще има ултра-луксозно Audi A8

Версията може да се казва Horch и да се появи през 2021 година

Официално: Ще има ултра-луксозно Audi A8

Audi официално потвърди лансирането на ултра луксозната версия на лимузината А8, като на практика марката ще получи автомобил, който да може да съперничи на Bentley Flying Spur.

От компанията се задоволиха с обяснението, че тази версия на А8 ще е „изключително луксозен и престижен дериват” на модела, а използването на „престижен” отново съживи слуховете, че в Audi правят планове да възродят забравената марка Horch.

На практика началото на Audi е поставено от Аугуст Хорх, който пред 1909 година основава втората си автомобилна компания August Horch Automobilwerke GmbH, която година по-късно става Audi Automobilwerke. Все пак, на латински Audi означава Horch, така че няма кой знае каква изнедана.

Предполага се, че най-луксозната версия на лимузината ще е базирана на А8 L, но без допълнително удължаване на базата, за разликата от версиите Maybach на S-класата на Mercedes.

Очаква се, че задвижването ще е поверено на 6-литровия W12 на VW Group, който е с мощност 585 конски сили при А8 и 626 при последните модели на Bentley. Естествено, ще присъства и системата за задвижване 4х4 Quattro – един от символите на Audi.

От Audi не посочват кога да очакваме тази версия на A8, но най-вероятно тя ще се появи заедно с фейслифта на модела в средата на жизнения му цикъл, т.е към 2021 година.

0 от 500