IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Honda Jazz идва с версия Type R

1,5-литровият бензинов двигател ще развива мощност от 220 коня

Новата Honda Jazz идва с версия Type R

Хонда провежда пътни тестове на новото поколение Jazz вече почти година, подготвяйки се за световната премиера на предстоящия автосалон в Токио шоу в края на 2019 г. Сега в интернет се появи първата снимка на модела, която също така потвърждава, че Honda ще добави модификацията Type R към Jazz. Съдейки по фотото, четвъртото поколение на модела ще има нов екстериор.

Отпред новата Honda Jazz изглежда по-закръглена поради големите фарове, които приличат на колата от второ поколение. Оптиката ще стане LED. Предната броня вече е по-квадратна, със забележими черни акценти, а вложките на фаровете за мъгла и радиаторната решетка са получили дизайн тип "пчелна пита".

Honda Jazz

Самата радиаторна решетка е по-широка и по-висока, а върху нея е поставена емлбемата на Honda с червени акценти, които са типични за моделите на Honda Type R. На новия модел може да се видят и големите джанти от лека сплав, боядисани в черно.

Погледната отзад новата Honda Jazz прилича много на Mercedes-Benz B-Class. Следващото поколение на японския хечбек ще има дължина от 3,990 мм. Honda обаче ще увеличи ширината на автомобила, за да предложи повече пространство в салона и в багажника.

Honda Jazz

Макар да се знаеше, че новият Jazz ще получи хибридна версия, изненадващо е, че показаният на снимката Type R, ще бъде оборудван с 1,5-литров бензинов турбо двигател, който развива 220 к.с. Това го прави най-мощният от всички поколения и версии на Jazz в историята. Honda обаче се очаква да предложи и 1-литров с турбо и 1,2-литров атмосферен бензинов двигател за някои пазари, като например Индия.

Чатвъртото поколение на Honda Jazz ще взаимства платформата от новия седан Honda City, който също така те тества в пътни условия в Тайланд. Дебютът на този модел се очаква в началото на следващата година.

0 от 500