IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda ще предложи екстремна NSX

Версията Type R поучава допълнителна мощност

Honda ще предложи екстремна NSX

Компанията Honda подготвя нова версия на купето си NSX, която ще получи добавка Type R към името. Автомобилът ще бъде оборудван с модернизирана версия на сегашния си хибриден агрегат, а премиерата му ще се състои на автосалона в Токио през октомври, съобщава Forbes.

По предварителни данни, сумарната мощност на двигателите ще бъде около 650 к.с. Инженерите на Honda ще променят програмата за управление на електрическите мотори, а също така и настройките на шасито. Новата версия ще получи и аеродинамични елементи от състезателната суперкола NSX GT3.

Стандартната Honda NSX от второ поколение, която сега е на пазара, се задвижва от силов агрегат, включващ 3,5-литров V6 с две турбини, 3 електромотора и 9-степенна автоматична скоростна кутия. Сумартата мощност на системата е 573 к.с., като купето ускорява от 0 до 100 км/ч за 3 секунди, а максималната му скорост е 307 км/ч.

Новата версия на суперколата ще се предлага под марката Acura в САЩ, като ще бъде и значително по-скъпа от сегашната. В момента NSX струва минимум 157 000 долара, докато бъдещата Type R ще надхвърли 200 000 долара.

Снимка: Honda

0 от 500