IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda се оказа "най-американската" марка

Класацията е според мястото на производството на моделите и от коя страна са двигателят и трансмисията

Honda се оказа

Както може би знаете, президентът на САЩ Доналд Тръмп активно се бори за увеличаване обема на производството на автомобили в американските заводи. Вносът на коли в страната бе наречен от него заплаха за националната сигурност, поради което вдигна сериозно митата.

На този фон сайтът cars.com публикува годишната си класация на "най-американските" автомобили. При съставянето на списъка е взето предвид мястото, където се произвеждат колите и резервните части за тях, както и коя страна на произход е двигателят и трансмисията. Също така е отчетен и броят на американските служители в съответните заводи, включително в Канада.

Jeep Cherokee

За най-американския модел бе обявен Jeep Cherokee, който се произвежда в завода в Белведере, щата Илинойс. По-нататък обаче става интересно. Следващите три автомобила в списъка са модели на японската компания Honda: миниванът Odyssey, пикапът Ridgeline и кросоувърът Passport. И трите се произвеждат в Линкълн, Алабама, и имат редица компоненти от американски произход.

Пето място се заема от истинския "американец" Chevrolet Corvette, но във втората петица Honda отново доминира. Компания на Acura MDX (6-о място), Pilot (7) и кросоувъра RDX (10) правят пикапите Chevrolet Colorado (8) и GMC Canyon (9). Ford F-150 и Explorer изпаднаха от Топ 10 поради намаляване броя на частите, произвеждани в САЩ. Докато Chevrolet Volt и Ford Taurus пък вече не са в класацията заради прекратяването на производството.

В момента в САЩ се правят 118 различни модела от 14 автомобилни производителя. Това е почти колкото през 2018 г., въпреки факта, че в последните години бяха открити няколко нови завода, като например този на Volvo в Чарлстън, Южна Каролина.

0 от 500