IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot разкри тайните на концепта e-Legend

Французите пускат модела в серия, ако 500 000 души поискат това

Peugeot разкри тайните на концепта e-Legend

Компанията Peugeot разкри нова техническа информация за концептуалния модел e-Legend, който беше представен на автосалона в Париж през есента на 2018 г. Представител на френския производител разкри какви са шансовете на този автомобил да излезе в серийно производство.

Преди изданието Auto Express мениджърът по планирането в Peugeot - Филип Емануел Жак, призна, че никой в компанията не е очаквал чак такъв успех. "Знаехме, че реакциите ще бъдат положителни, но толкова голям интерес от страна на публиката е голяма изненада за нас", обясни Жак.

Peugeot e-Legend

Интересът към електромобила е толкова висок, че феновете на марката пуснаха петиция в интернет с искане за направата на серийна версия. До момента тя е събрала повече от 60 000 подписа. Това накара ръководството на Peugeot да обяви, че ако цифрата достигне 500 000, компанията ще започне да подготвя модела за серийно производство.

Купето се задвижа от електромотор с мощност 462 к.с., който се захранва от батерия с капацитет 100 кВт/ч, поставена под пода. Пробегът с едно зареждане е около 500 км. А ускорението от 0 до 100 км/ч при концептуалния модел отнема по-малко от 4 секунди.

Peugeot e-Legend

Електромобилът е оборудван с автопилот, след чието активиране воланът се прибира в консолата, а педалите се отпускат до пода. Така се създава усещане, че машината не разполага с никакви системи да управление. В салона има няколко сензорни екрана, а при краката е разположен огромен 49-инчов дисплей.

Концептуалната машина има и гласов асистент, разработен от компанията  SoundHound, който разбира 17 езика, както и аудиосистема Focal. Тя е разработена специално за този автомобил.

И ако въпросът за излизането на модела в серийно производство все още е остава отворен, от Peugeot са категорични, че голяма част от техническите решения на e-Legend ще се появят при бъдещите модели на групата PSA.

Снимки: Peugeot

 

0 от 500
  • #8
    2 rate up comment 1 rate down comment
    dinoas ( преди 4 години )
    Както винаги, старата генерация си е върха. Страхотна визия, дизайн и са 100% конглокент на Тесла
  • #7
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Тази кола с V8 ще е уникална, но за съжаление няма да види бял свят (Еконорми). Като цяло V8-10-12 отиват в историята или ще са само на супер скъпи и ексклузивни модели. Ферари допреди години се кълняха, че няма да правват хибриди, ама обърнаха палачинката. Подкрепям мението по-долу, че няма какво да се ослушват за 500к подпса, а тази кола трябва да я пуснат серийно като Е вариянт и алтернативно с ДВГ или хибрид.
  • #6
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    има една поговорка на вкус и цвят всички флумастери са различни пежо ако инвестират в 6 и 8 цилиндъра спокойно могат да играят в премиум лигата
  • #5
    4 rate up comment 9 rate down comment
    xax ( преди 4 години )
    това днешната младеж си няма и идея от стил. Тоя леген бил легендарен, смях в залата
  • #4
    8 rate up comment 3 rate down comment
    lordlosh ( преди 4 години )
    А e-Legend е брутален. Много мъжки автомобил. Прилича на американските мъсълкари от славното минало.Изключително брутален автомобил и задължително трябва да го пуснат в производство и не само като пълна електричка, ами да си изкарат сериен модел, който да си е с нормални двигатели. Да им е нещо като спортно-класически модел на Гамата.Според мен с тоя ход биха избили рибата на пазара. Абсолютно няма да имат аналог и ако цената е читава ще убиват от продажби.
  • #3
    8 rate up comment 1 rate down comment
    lordlosh ( преди 4 години )
    Към колегата долу, качвал ли си се в нови Пежа и да ги покараш ? Аз съм с доста големи габарити и въпреки това новите волани на Пежо са изключителни удобни. Едно е на снимка да го гледаш друго е да покараш автомобила и да видиш как е волана.И VW през годините преминаха на подобни волани и техните също са адски удобно.При Пежо единственото странно и то само в началото е разположението на уредите, ама като свикнеш е супер удобно.
  • #2
    2 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Яки са много, ама това кормило дето го слагат дори и на серийните - ужасно е.
  • #1
    12 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Съвършенството вече се нарича Пежо e-Legend!