IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Следващият Duster остава без дизелови двигатели?

Кросоувърт ще получи хибридни и електрически версии

Следващият Duster остава без дизелови двигатели?

Третата генерация на популярния кросоувър Duster, продаван под марките Renault и Dacia, няма да получи дизелови двигатели за някои от пазарите, на които се предлага моделът. Това съобщава изданието Car and Bike, според чиято информация автомобилът ще излезе през 2023 г. Той ще замени сегашното поколение, което е на пазара от 2017 г.

Новото Renault Duster се разработва най-вече за Индия и Бразилия, където ще получи бензинови турбодвигатели с по-малък обем, като и редица съвременни електронни асистенти. Вероятно ще има хибридни модификация, както и изцяло електрически вариант.

Идеята на Renault е моделът да отговаря на новите екологични стандарти, които влизат в сила от 2023 г. Под френската марка кросоувърът се продава и на пазара в Русия, за който също ще отпадне дизеловия вариант. Няма обаче информации за европейската версия на Duster, предлагана от румънската Dacia. Нейният дизелов вариант е доста търсен в момента заради достъпната си цена и ниския разход на гориво.

Отказването от дизелови мотори се превръща в тренд, който засяга редица автомобилни производители. През 2018 г. от използването на такива двигатели се отказаха компании като Porsche, Volvo, Honda и Nissan. Вместо това те ще залагат на по-екологичните хибриди, както и на електромобили.

Снимка: Renault

0 от 500