IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault преобръща света на електромобилите

Компактният City K-ZE с цена от 8000 долара ще стигне и до Европа

Renault преобръща света на електромобилите

Renault представи на салона в Шанхай електрическия компактен кросоувър City K-ZE, чийто продажби в Китай ще стартират по-късно тази година.
Новият модел ще е с пробег 250 км по цикъла NEDC и босовете на Renault разчитат много на него за увеличаване на продажбите на марката на пазар №1 в света. Концептът, който предхожда серийната версия се появи в Париж миналата година.

Това е най-малкият електромобил на Renault, тъй като City K-ZE е позициониран под Zoe и на практика е много близо по размери до Twingo, като колесната му база е малко над 2,4 метра, а обемът на багажника 300 литра. Очаква се, че на китайския пазар моделът ще се предлага за около 8000 долара.

Renault City K-ZE

Компанията ще предлага City K-ZE с функция за бързо зареждане, което в случая означава заряд на 80% от батерията за 50 минути. Важна част от оборудването на електромобила е инфотейнмънт системата с 8-инчов тъчскрийн и свързаност със смартфони.

Електромобилът е изграден върху платформата CMF-A на Nissan, която се използва при моделите Renault Kwid и Datsun Redi-Go, предлагани в Индия. От компанията на няколко пъти обясниха, че за City K-ZE платформата ще бъде сериозно модифицирана, първо заради електрическото задвижване и второ, заради това, че моделът ще се предлага пазари, различни от индийския.

Renault City K-ZE

От Renault обещават производство и изпълнение отговарящи на „европейските стандарти” и ако моделът се окаже успешен в Китай, то ще се предлага и на други пазари, включително и в Европа.

0 от 500
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    АЕЦ ( преди 5 години )
    Ако пуснат нов електромобил за 15 000 лв. ще има опашка, като на времето за Москвичите. *** надали. Тук сме слуги на запада и ще трябва да си купуваме бензин, старите им бракувани коли, и да плащаме за вредни емисии...
  • #1
    13 rate up comment 0 rate down comment
    Батарей ( преди 5 години )
    Стига да има евтини батерии - всеки може да направи електромобил със задоволителни характеристики. Та ако ги произведат в достатъчни количества и на достатъчно ниска цена - евтините марки ще убият почти всичко останало.