IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault атакува C-сегмента с достъпен електромобил

Французите не смятат да се конкурират с Tesla и Jaguar

Renault атакува C-сегмента с достъпен електромобил

Френският производител Renault присъства успешно на пазара на електромобили, като Zoe е най-продаваният модел на марката. Компанията обаче не се задоволява в постигнатото и подготвя излизането на нов модел от сегмент C.

Според директора на глобалната програма на Renault за електромобили - Ерик  Фонтюн, бъдещият електромобил на марката трябва да избере най-подходящото време за излизане на пазара, за бъде конкурентноспособен. Идеята на французите е моделът да получи мощен акумулатор, който да осигурява сериозен пробег на колата, но в същото време то трябва да бъде и достатъчно евтин.

"Философията на Renault е създаване на достъпна технология, така че целта ни не е да се конкурираме с Tesla или Jaguar", обясни Фонтюн.

Renault Symbioz

Очаква се новият електромобил да се появи на пазара до 2022 г., като ще бъде изграден на напълно нова платформа, която ще бъде използвана и от други бъдещи модели на ток на алианса Renault-Nissan. Тя ще трябва да помогне на колите на ток да изминават около 400 км с едно зареждане.

Визуално, новият електромобил на Renault ще използва някои елементи от дизайна на футуристични концепт Symbioz (на снимките), който компанията показа на автосалона във Франкфурт през есента на 2017 г. Едновременно с това марката няма намерение да се откаже и от Zoe, който е позициониран в B-сегмента, и ще го обнови сериозно до края на годината.

Снимка: Renault

0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    То отношенията между Нисан и Рено са като между мъжа и жената. Обект на Нисан са световните пазари, а обект на Рено е ...Нисан.Сещайте се кой е мъжа и кой жената! ;-)
  • #1
    5 rate up comment 17 rate down comment
    Дошо ( преди 5 години )
    И тея като онея - ще, ще ,ще! Добре че е Нисан та да се фръцкат с зое-то.