IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault ще представи електромобил за 8000 долара

Серийното City K-ZE стъпва на пазара в Китай още прези тази година

Renault ще представи електромобил за 8000 долара

През есента на 2018 г. вече бившият шеф на компанията Renault - Карлос Гон, представи на автосалона в Париж концептуалния модел Renault K-ZE (на снимката горе). Сега французите са готови със серийна версия на хечбека - Renault City K-ZE, която ще бъде показа на изложението в Пекин на 16 април и ще излезе на пазара в Китай до края на годината.

Основните предимство на автомобила са, че той се задвижва от електромотори и е много евтин. Твърди се, че цената му ще е около 7000-8000 долара, като това ще бъде глобален модел, който постепенно ще се появи и на други пазари. 

Първият след Китай ще бъде Индия, като това не е случайно. В основата на City K-ZE е кросоувърът Kwid, който Renault вече продава на индийския пазар. В случая обаче електромобилът ще се прави в завода eGT New Energy Automotive в Шиян (Китай), който може да произвежда до 120 000 коли на година.

Renault City K-ZE
Прототипът от Париж беше показан без интериор, но фотошпионите успяха да заснемат салона на тестови прототип в Китай. Той е почти идентичен на този на Kwid - със сини елементи и въртящ се селектор вместо лост за скоростите.

Техническите детайли са ясни - електромобилът ще има пробег от 250 км според цикъла NEDC, което в реални условия означава два пъти по-малко. Очаква се мощността на електромотора да е 68 к.с., което също не впечатлява особено. Но пък, ако цената е наистина такава, моделът със сигурност ще бъде много търсен.

Снимки: Renault, Интернет

0 от 500
  • #9
    2 rate up comment 0 rate down comment
    3гг ( преди 5 години )
    Реален пробег 125 километра си е добре. До работа 40км, на връщане още толкова + резерв. Аз за един ден не минавам повече, при положение че карам вътре в града. А пък станат ли масови, бързо ще се появят и зарядни станции по извънградските пътище. Все пак някога не е имало и толкова бензиностанции по пътя, пък хората са се оправяли.
  • #8
    6 rate up comment 0 rate down comment
    de ( преди 5 години )
    електричка под 20 000лв ще избие рибата и с пробег от 100км.
  • #7
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Реклама от снимката ( преди 5 години )
    С Рено към затвора! DD
  • #6
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Хе хе хе! ( преди 5 години )
    ДилърчитЪтЪ дружно бичат минуси и плюсове, под ръководството на ноне-то! )))))))))
  • #5
    5 rate up comment 9 rate down comment
    nenone ( преди 5 години )
    то оставаше Рено и да дигат цените! тогава и 4% нямаше да видят от пазара.
  • #4
    5 rate up comment 7 rate down comment
    А какво ... ( преди 5 години )
    прави там тоя АРЕСТАНТИН на снимката до колата? То на рено каквито управителите-престъпници, такива и колите!
  • #3
    22 rate up comment 4 rate down comment
    none ( преди 5 години )
    Цените на които Рено продава в БГ, са почти без аналог в Европа. Никъде където съм ходил не съм виждал такива цени като тук. Не случайно Рено-Нисан държи 40% от пазара на нови коли в България. Ако следват традицията, ще е на много добра цена. Ще видим. Но за София ще е право в 10-ката.
  • #2
    24 rate up comment 2 rate down comment
    .. ( преди 5 години )
    Колега, има един лаф в БГ... Гладна кокошка, просо сънува.Така е и при нас. Само си мечтаем за такива електрички. На мен 250км пробег и 68 коня ми стигат.Цената на родния пазар обаче ще е поне по 2-3. Не знам как ще го обяснят, но ще го измислят :) И пак ще са непродаваеми.Уви.. такава е родната истина.
  • #1
    16 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Нека завземането на пазара за електрическите коли започне сега!В европа да се появи на цена под 18 хил лв ще стане хит на пазара и ще отвее конглокенцията.Чакаме първата масова електрическа Дачия с нетърпение.