IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Илон Мъск си смени името

Босът на Tesla закри акаунта си в Twitter

Илон Мъск си смени името

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск обяви, че закрива акаунта си в Twitter. Той направи това в популярната социална мрежа, като съобщението му събра близо 80 000 харесвания и над 7500 коментара. Милиардерът смени и името, с което ползва акаунта, на Daddy DotCom. 

В действителност, в Twitter не е предвидена възможност за закриване на акаунта дори от неговия собственик. Той може само да го деактивира, след което публикациите стават недостъпни за останалите потребители. Системата дава един месец за размисъл и за евентуална промяна на това решение.

Малко преди това Мъск публикува на страницата си изображение на персонажа от играта NieR: Automata, като не посочи автора му. Това предизвика възмущение сред голяма част от хората, които го следват в Twitter, на което босът на Tesla отговори в типичния си стил: "Всеки глупак само за секунди може да разбере името на автора". След което обяви, че закрива акаунта си.

По-късно Мъск върна името на страницата си, като се оказа, че името Daddy DotCom е посветено на Деня на бащата, който се честваше в неделя. Нови публикации от него все още няма, така че остава да се гадае, дали наистина се е отказал от Twitter, който е основното му място за комуникация. Постът на персонажа от NieR: Automata обаче е изтрит от страницата му.

През миналата есен след поредния скандал, свързан с активността на Мъск в Twitter, той беше задължен да съгласува с юристи всяка своя публикация, която може да повлияе на бизнеса на Tesla. През февруари американските власти го обвиниха, че нарушава това изискване заради публикуване на данни за обемите на производство на компанията.

Снимка: Twitter

0 от 500