IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нова промяна - VW Golf VIII ще е готов до края на годината

Босът на концерна обяви, че екипът ще се справи с проблемите

Нова промяна - VW Golf VIII ще е готов до края на годината

Мениджърският екип на Volkswagen гарантира, че новото поколение на най-популярния модел на марката - Golf, ще излезе до края на година. Това обяви главният изпълнителен директор на концерна Херберт Дийс по време на специална конференция, в която участват 500 висши мениджъри от всички марки и региони.

"В момента се борим упорито с всички проблеми, но съм убеден, че ще спазим крайния срок и в края на годината ще доставим първите автомобили", категорично заяви Дийс, цитиран от Automotive News.

Основният проблем при осмата генерация на Golf е със софтуера, която ще се обновява по въздуха. Това подлага автомобила на опасност от хакерски атаки и изисква по-сложи мерки за киберсигурност. Самият софтуер е по-сложен от този на предишната генерация на модела, като цифровият му код има 100 млн. реда знаци. За сравнение, същият модел от преди 10 години има 10 млн.

Всичко това накара директорът по продажбите на Volkswagen - Юрген Стакман, през април да обяви, че неговият екип се готви за старт на продажбите в края на февруари догодина. Той посочи като допълнителна причина, че ако моделът се появи на пазара през декемри 2019 г., може да остане незабелязан покрай суматохата от Коледните празници.

По време на доклада си на общото събрание на акционерите през май Дийс обаче бе категоричен, че през октомври автомобилът ще бъде представен официално. Компанията вече веднъж премести премиерата пред публика и медии, която беше планирана за автосалона във Франкфурт през септември.

VW Golf продлъжава да е най-успешният автомобил в Европа, като за първите 4 месеца от годината от него са продадени 149 016 бройки. Това е с 13% по-малко от 2018 г., но въпреки това е далеч пред резултата на втория по продажби на континента - Renault Clio (122 405 бройки, увеличение със 7,5%). 

Снимка: Automedia

 

0 от 500
  • #2
    21 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    В Европа най-продаваната храна е дюнерът, та така и с това подобие на автомобил! А и нещо друго...от фабриката за лъжите ВАГ със сигурност някакви други простотии са направили и изобщо не е софтуерът причината, за да се бавят толкова време. Софта се пише от външни фирми. Зададени са предварителните параметри, които трябва да изпълнява. Софта ги изпълнява. Появява се проблем и се правят корекции, а не се пише нов. В случая какви технологични простотии са забъркали и оправят те си знаят.
  • #1
    15 rate up comment 15 rate down comment
    Пилот ( преди 4 години )
    И да го изкарат едва ли на някой му пука за тоя дарак.